Barski odbornici dnevnice donirali za liječenje Irene Crnčević

irin 2 

Irena je na liječenju u Turskoj, potrebna pomoć!

Dnevnice odbornika Skupštine opštine Bar sa 32. zasjedanja biće uplaćene za liječenje Baranke Irene Crnčević.
Odluka je donesena jednoglasno, a na predlog predsjednice lokalnog parlamenta mr Milene Božović.

Podsjetimo,

porodica Irene Crnčević iz Bara uputila je apel za pomoć za nastavak njenog liječenja od teške bolesti.
Za Irenino započeto liječenje neophodno još 50.000 eura

Uprkos vijestima iz januara 2022.godine o pozitivnom toku liječenja Irene Crnčević iz Bara, kada je PH nalaz pokazao da metastaza na kostima nema, nažalost, nalazi iz aprila pokazuju da se karcinom vratio.
Ireni su ljekari u Acibadem klinici započeli liječenje i ona je prošla tri tretmana hemoterapije uz finansijsku pomoć dijelom prijatelja, dijelom sredstava koja su preostala od prethodne donacije.
Ireni je neophodno ponovno prikupljanje novca u iznosu oko 50.000 eura, što uključuje troškove liječenja i boravka na klinici.

Da pojasnimo,
Ireni je dijagnostikovan Ewing sarcoma (rijedak karcinom kostiju) u decembru 2018. godine. Tada je nakon manje od mjesec dana u januaru 2019 godine operativnim zahvatom uklonjena kost na desnoj potkoljenici i obavljena su četiri ciklusa hemoterapije. U martu 2021. kontrolnim pregledom je utvrđeno da je karcinom metastazirao na mekim tkivima na potkoljenici i izvršen je operativni zahvat bez dodatne terapije. U novembru iste godine je MR nalaz pokazao da postoje promjene za koje se sumnja da su nove metastaze i tada je Irena upućena na Acibadem kliniku, radi dalje dijagnostike i sprovođenja hemo i radioterapije. PH nalaz u decembru 2021. godine je pokazao da metastaza nema, već da je u pitanju prisustvo postoperativnog hematoma i da je Irena ,,cancer free“ pacijent. Nažalost, sreća je kratko trajala i na kontrolnom pregledu u martu ove godine je PH nalazom utvrđeno prisustvo metastaza. Ljekari su odmah započeli tretman hemoterapijom koja je primljena (05.04.2022) prvi ciklus, (21.04.2022) drugi ciklus i treći ciklus (23.05.2022). Jedan ciklus hemoterapije sa troškovima puta je 6.000 eura, a Ireni je potrebno šest ciklusa hemoterapije (na 21. dan) u kombinaciji sa radioterapijom I operacijom (u trajanju od mjesec dana).
Mole se građani, privrednici , kompanije i lokalne zajednice da u skladu sa mogućnostima pomognu spašavanju jednog mladog života.
Pomoć se može uplatiti na žiro račun Irena Crnčević Bar, 520032000004610728, kod Hipotekarne banke.

      Opširnije   na  https://www.jedro.bar/obale/13734-ireni-potrebna-pomoc

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar