Hladnjača na raspolaganju onima koji su ulagali u nju

ribarski tkz gat

U pojedinim medijima objavljena je informacija o tome da hladnjaču u barskoj Marini koristi isključivo Boško Ivanović, a ona bi trebalo, tvrde ribari, da bude na usluzi svim ribarima.Tragom te vijesti porazgovarali smo sa Boškom Ivanovićem, predsednikom udruženja ribara Jadran Bar.

Piše: Anto Baković

Ivanović je za Jedro pojasnio da hladnjaču-komoru koriste svi članovi “Jadrana”.

“Udruženje je gradilo komoru, platilo ledomate, održavanje i ostalu opremu. Nije sporno da bi hladnjaču mogli da koriste svi ribari koji nisu članovi udruženja po tarifi koja joj daje ekonomsku održivost sa povećanim kapacitetima”, kaže Ivanović.

On objašnjava dasu barski profi ribari rascjepkani u više udruženja, bez zajedničke koordinacije u ostvarivanju važnih ciljeva i rješavanju hronične problematike.

“Ne može da se lomi na taj način da neko udruženje koje je stvaralo i odvajalo sredstva na razne načine, od realizacije svojih projekata, pomoći, vlastitog ućešća , članarina i na druge načine, sada dijeli svoju imovinu sa svakom novoosnovanom organizacijom ribara, pod ubjeđenjem da sve što je udruženje ribara “Jadran” stvorilo sada treba podijeliti sa novoformiranim udruženjima. Da su htjeli, vrata “Jadrana” su bila otvorena za sve. Ovako, svako ko osnuje udruženje mora da dobro razmisli o opstanku udruženja i njegovoj studiji održivosti”, kaže Ivanović.

On dodaje da je sa njegove tačke gledišta za ostvarivanje interesa barskih i svih crnogorskih ribara neophodno postojanje jednog krovnog udruženja.

“U Baru trenutno postoji četiri asocijacije ribara, plus sportski ribolovci i njihovi klubovi, i svako raspolaže sa svojom imovinom,resursima i sredstvima koje prikupi kako mu to Statut udruženje nalaže i dozvoljava”, zaključio je Boško Ivanović.

{galerija}more/2017/4/bosko{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar