UPSUL spremno dočekuje sezonu

sarovi 4 

Bezbjednost na moru prije svega!

UPSUL apsolutno je spremna za sezonu, kazala je u emisiji „Sunčanom stranom ulice“, na talasima Radio Bara, v.d. direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Ivana Martinić.

sarovi 2
Svake godine pravimo plan pripreme, koji podrazumijeva redovno održavanje opreme za hitno reagovanje, održavanje i remont SAR čamaca za spašavanje, eko čamaca, objekata pomorske rasvjete, ali i realizaciju obuka koje se sprovode u pretsezoni za spasioce i ronioce, obavljanje tehničkih pregleda i stavljanje u pripravnost svih plovnih objekata…

sarovi 1

Prošle godine smo nabavili i bespilotne letjelice (dronove) koji su nam od velike pomoći u nadzoru. U avgustu očekujemo isporuku specijalnih skutera za traganje i spašavanje, koji će biti raspoređeni duž cijele crnogorske obale.

sarovi 3
Trodnevna Inter-resorna vježba “Jadran”, koja je održana ovog maja u Baru na kojoj su aktivno su učestvovale kolege iz Lučke kapetanije, Inspekcija pomorske plovidbe, te svi relevantni državni organi, agencije, private kompanije, uključeni kroz Nacionalni plan traganja i spašavanja i Nacionalni plan reagovanja u slučaju zagađenja mora sa plovnih objekata, gdje su učestvovale 24 institucije i 240 aktera dokazala je  da su svi u lancu zajedničkog djelovanja u različitim kriznim situacijama  maksimalno spremni, dodala je Martinić.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar