Za nevolje na moru UPSUL je tu - pozvati broj 129!

viber imag

Ribarski čamac sa  tri člana posade  bio je večeras u opasnosti.

Večeras u 19.53 časova Pomorsko operativni centar je preko OKC 112 primio informaciju da se ribarski čamac sa kabinom i tri člana posade nalazi u Sutomorskom zalivu i uslijed jake bure jačine oko 50 čvorova, teško probija ka svojoj destinaciji u Marini Bar.

Koordinaciju su sa POC vodili operateri Marko Čejović i Nenad Tasić a tom prilikom je upućen spasilački čamac SAR-1 sa posadom Stevan Asović i Željko Pačak, koji su pronašli čamac u blizini Crvene plaže kod rta Ratac i ispratili bezbjedno do marine. 

U predhodna dva dana, petak i subota spasilački tim UPSUL je imao dvije uspješne akcije spašavanja ribarskih posada na moru u Sutomorskom zalivu.

Petak oko 13 časova čamac sa tri člana posade je ostao u kvaru na nekih 500 metara od obale, a spasioc Nikola Bošković ih je doteglio do privezišta u zapadnom djelu plaže te startovao motor, kako bi mogli sigurno doploviti do Marine Bar.

UPSUL sa ove dvije akcije konstatuje da su počele spasilačke aktivnosti na moru, jer je lijepo vrijeme izmamilo ribolovce na pecanje.

vremme

Takođe, apelujemo na sve učesnike u pomorskom saobraćaju da vode računa o ispravnostima svojih plovila i opreme koju nose sa sobom, a za svaku informaciju i pomoć na moru pozovu broj 129 gdje uspostavljaju direktnu vezu sa operaterima u Pomorsko operativnom centru, kazao jeŽarko Lukšić, načelnik Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u UPSUL-u

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar