Barska plovidba: Prihvaćen ugovor o najmu broda „Budva“

brod budva

Odbor Direktora „Barska plovidba“ prihvatio ugovor o najmu i drugog broda „Budva“, na period od 10 do 12 mjeseci, koji će važiti od 01. februara 2021.

Novi unajmitelj je kao što je to bio slučaj i sa brodom „Bar“ renomirana brodarska kompanija „NORDEN“iz Danske.

Visina dogovorenog dnevnog najma za brod „Budva“ je skoro ista kao i za brod „Bar“ (manja za oko 4 %) i pored činjenice da su najamnine na svjetskom pomorskom tržištu, u proteklih nekoliko sedmica, pale za oko 30 % u odnosu na berzanske iznose iz decembra prošle godine kada je zaključen brod „Bar“ sa istom kompanijom na isti vremenski period.

Ovo je još jedna potvrda kvalitetno dogovorenog budućeg komercijalnog angažovanja naših brodova, na osnovu čega se očekuje da će „Barska plovidba“ AD uspjeti prihodovati dovoljno sredstava ne samo za izmirenje predstojećih obaveza već i za vraćanje ranijih dugova prema budžetu Crne Gore iz kojeg su umjesto naše kompanije izmirivane rate kineskoj banci.

Kao prvi korak, Barska plovidba AD je iz sopstvenih sredstava danas realizovala plaćanje rate za kredit prema kineskoj EXIM banci u iznosu od 1,91 miliona dolara, koja dospijeva za plaćanje 21.01.2022 godine, a po osnovu kredita uzetog za nabavku brodova „Bar“ i „Budva“.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar