Predsjednik Raičević primio delegaciju broda USNS Carsons City, američke ratne mornarice

Americka Mornarica 19 

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević primio je delegaciju Američke ratne mornarice sa broda USNS Carsons City.

Brod Američke ratne mornarice sa oznakom T-EPF-7 uplovio je juče u barsku luku gdje će biti usidren narednih nekoliko dana.

Americka Mornarica 15

Raičević se sastao sa kapetanom ovog broda Susan Orsini, komandantom vojnog odreda broda, Darinom Rigsom, vojnim atašeom Ambasade SAD Alanom Grzskewiczom te šefom kancelarije za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD Metjuom Hamom. On je poželio dobrodošlicu u Bar njima, svim oficirima, vojnicima i drugom osoblju sa broda koje će boraviti u našem gradu.

Predsjednik Opštine poručio je da je naša država kao članica NATO bila domaćin mnogih savezničkih brodova koji su uplovljavali baš u Luku Bar te da njihovo prisustvo čini da se svi osjećamo sigurnije i bezbjednije u Crnoj Gori. Kako mnogi od njih po prvi put borave u Baru, Raičević ih je upoznao sa kulturno-istorijskim nasljeđem, turističkim, privrednim i drugim potencijalima Bara. Oni su iskazali oduševljenje barskim akvatorijumom, lukom, prirodom i ukupnim utiskom koji grad ostavlja.

Brod USNS „Carsons City “ u barskoj luci će obaviti manje remontne i druge intervencije, što će biti prvi put da saveznički brodovi koriste našu luku u te svrhe. Takav odnos saveznika Crne Gore u NATO samo potvrđuje značaj naše države i ugled koji ona uživa u ovom savezu te važnost očuvanja takvih mežunarodnih veza i položaja Crne Gore.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar