Delegacija ratne mornarice Albanije na prijemu kod Raičevića

albanyi 1 

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas delegaciju broda BUTRINTI P-134 ratne mornarice Albanije koji od danas do 28.10. boravi u barskoj luci u posjeti Mornarici Vojske Crne Gore.

On je razgovarao sa komandantom broda, kapetanom korvete Altinom Licajem i njegovim saradnicima. Raičević je kazao kako članstvo u NATO naše dvije države jeste garant bezbijednosti na ovim prostorima ali i mogućnost za jačanje međusobne saradnje.

„Kao dio ove alijanse mi dijelimo zajedničke vrijednosti, a udruženim naporima možemo dostići evropski standard za naša društva i unapređenje životnih politika za sve građane.“ poručio je predsjednik Opštine. On je dodao kako je najveća vrijednost Bara što je to mjesto na kojem je utemeljen multikulturalizam i u kojem skladno vjekovima žive svi narodi i religije.

albanyi 4

Gosti sa broda albanske ratne mornarice koji po prvi put borave u Baru iskazali su svoje oduševljenje ljepotama grada i njegovim kulturno-istorijskim nasljeđem uz želju da ovo ne bude posljednja posjeta našem gradu.

Predsjednik je naglasio kako Crna Gora i Albanija sprovode zajedničke projekte prekogranične saradnje a da je najznačajniji projekat izgradnje i otvaranja novog graničnog prelaza Ckla-Zogaj koji će dodatno zbližiti dvije države i olakšati komunikaciju i privrednu djelatnost mještanima.

albanyi 3
Opština Bar tradicionalno je domaćin brodovima prijateljskih država koji redovno uplovljavaju u barsku luku te na taj način jača biletaralnu saradnju ali i dobar imidž i grada i države u međunarodnim odnosima, naročito u alijansi NATO država.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar