Počeli pregovori o prodaji Luke Bar

luka slika

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović potvrdio je za Pobjedu da su u utorak počeli pregovori predstavnika Vlade sa poljskom kompanijom OT Logistics, koji je jedini dostavio ponudu za kupovinu Luke Bar i Montckarga.

Vujović je rekao da će se prvo razgovarati o ponudi za Luku Bar, a potom za Montecargo.

"Za sada se ništa više od toga ne može reći jer smo na samom startu pregovora", rekao je Vujović Pobjedi objasnivši da je za Vladu značajno da ima jednog ponuđača, odnosno investitora i za Luku Bar i za Montecargo.

"U paketu ćemo gledati ove dvije kompanije kao projekat koji je od značaja za Crnu Goru. Vidjećemo kako će ići pregovori sa Lukom Bar, pa ćemo na osnovu toga nastaviti i za Montecargo. Procijenićemo da li to može tako ići paralelno. U svakom slučaju, za nas je veoma bitno da imamo zaokružen projekat", rekao Vujović i dodao da ne bi bilo prihvatljivo da po jednom tenderu transakcija bude zaključena, a po drugom ne.

"To je za sada naša intencija - da riješimo i Luku Bar i Montecargo u paketu, ukoliko to bude moguće", dodao je Vujović.

Poljaci su za trećinu akcija Luke Bar ponudili 7,1 milion eura i trogodišnji investicioni program, vrijedan 17,1 milion. Biznis planom predviđeno je povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto.

Za Montecargo nude 2,5 miliona za akcije i isto toliko investicija a plan im je da uspostave koridor Baltik – Jadran, koji bi im za šest dana skratio put žita do Mediterana, prenijeli su crnogorski mediji.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar