„Morska pjena“ uznemirila mještane

pjena

Na plaži Mali pijesak,u akvatoriju mora, juče su se pojavile velike količine morske pjene čudne boje koja je uznemirila mještane i kupače.

Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama uzela je uzorke, i kaže da zagađenja u ovom dijelu barskog akvatorija od brodova nema.

„Odmah nakon prijave o potencijalnom zagadjenu u 12.15 časova je isplovio čamac UPSUL sa dva člana posade i uputio se u reon iz Volujice do Veliko Pjeska. Odmah iza rta Volujica kod Ujtinog potoka uočena je pjenasta masa koja je prljava i bez mirisa i primjesa hemikalija. Pjenasta masa se pružala sve do Velikog pjeska. Odmah je obavještena Inspekcija sigurnosti pomorske plovibe Bar, a preko Pomorsko operativnog centra, sa radarskim sisteom nisu VTMIS, nisu uočena kretanja većih plovila“, kazao je pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

pjena 1

Morska pjena je prirodna pojava, ali je u mnogome povezana i sa onečišćenjem mora, pa će analize ukoliko do njih dođe pokazati I hemijski sastav morske pjene koja se, kao nikada do sada u ovoj boji nije pojavila na ovom djelu obale.
Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar