Povodom Dana nezavisnosti, sjutra se održava regata u Baru!

brod b

Regata „Dan mladosti“ biće održana sjutra, 21 maja u Baru za klase Optimist, Laser, Ojedrene barke, Krstaši.

Regata će se jedriti u organizaciji J.K. “Latinsko jedro” - Bar u akvatorijumu barskog zaliva.
Start jedrenja predviđen je 21.05.2021.g. u 12:00h.
Takmičenje će se odvijati po međunarodnim regatnim pravilima (WS) , pravilima klasa koje se takmiče, Pravilniku regata CJS-a kao i uputstvima za jedrenje.
Regata se raspisuje za sve klase.
Prijave za regatu ce se dostavljati sekretaru organizacionog odbora regate najkasnije do 10:30h na dan 21.05.2021.g.
Uz prijavu treba uplatiti 10€ po članu posade samo za klasu Krstaš.
Svaki brod će biti nagradjen adekvatnom nagradom “Kalafatske radionice Bokovac”. Dodjela nagrada biće u barskoj marini, nakon regate uz prigodan koktel.
Svi takmičari svojom prijavom za regatu prihvataju da će se pridržavati regatnih pravila (WS), pravila fair-play-a, kao i da na regati učestvuju na vlastiti rizik i odgovornost.

maxi jena

Povodom regate Miroslavka Lala Bokovac ispred organizatora kazala je:

Svjesni situacije i mjera koje nam je nametnula pandemija prinudjeni smo da regata bude u nesto manjem broju gostiju. Što se brodova tiče zadovoljni smo odzivu, posebno najbržem brodu koji je osvojio Barkolanu “ Maxi Jena” sa skiperom Milošem Radonjicem i timom MM Sailing team klub Lahor iz Kotora .

Jedrilica "Maxi  Jena"    je duga sa baštunom skoro 30m i gazom od 4. 80m i vec je uplovila u Bar. Sjutra će pristizati i ostale jedrilice.
Na veliko zadovoljstvo svih nas regati će se pridružiti optimisti i laseri iz svih crnogorskih klubova. Učešće su potvrdili jedriličari iz Boke koji će jedriti sa ojedrenim barkama iz našeg kluba.

Jedan od njih je i direktor Porto Montenegra , Tony Browne koji podržava nas klub kao i Kalafatsku radionicu Bokovac koja je vec nekoliko godina partner Porto Montenegra.

Zatim gost regate ce biti i predsjednik Crnogorskog jedrilicarsko saveza Predrag Vukčević. Takodje najavljujem da su nam se najavili prijatelji sa Skadarskog jezera sa svoja tri drvena camca, tako da ćemo predstaviti Bar grad koji se nalazi na dvije carobne obale . Tog dana oživjećemo i duh  jezera i mora.

Naravno biće nam gosti i prijatelji koji su podrška nasem klubu od samog osnivanja. Svima se zahvaljujemo. 

Značaj same regate je da nas grad Bar predstavimo kao jedrilicarsku destinaciju i posebnu zahvalnost imamo za rukovodstvo AD Marina Bar na čelu sa izvršnim direktorom Radovanom Orlandićem kao i svim zaposlenim u marini , čuvarima koji paze sedam drvenih jedrilica koje su kulturno nematerijalno dobro i Brend Crne Gore. Zatim Opštini Bar i Turističkoj organizaciji koji vide i poštuju uloženi trud. Crna Gora počiva na kulturi i tradiciji i daje nam zadatak da baštinimo njene tekovine. Nijedan zadatak nije težak ako se voli. Dragi gradjani udahnite duh tradicije, uživajte 21 Maja i u bijelim jedrima, velikim i malim jedrilicama, drvenim čamcima.

Akademski slikar Dado Ćetković će uz poklon svojih print slika uručiti nagrade osvajačima prvih mjesta.
Proglašenje pobjednika I prisutne uveseliće nastup popularne I poznate grupe “Toć” iz Tivta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar