Bar: Raspisan konkurs vrijedan 150.000 eura za podršku biznis idejama preduzetnika

lakovic kružni

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, kojom će podržati biznis ideje barskih privrednika u ukupnom iznosu od 150.000 eura.

Na ovaj način, Opština Bar bespovratnim subvencijama snažno podržava lokalne preduzetnike kako bi započeli sopstveni biznis, unaprijedili postojeće poslovanje i za otvaranje novih radnih mjesta.

Pravo prijave na poziv za podršku preduzetnicima imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

Prioritetne oblasti koje će biti posebno vrednovane su informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije, inovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost i socijalno preduzetništvo.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu može iznositi 5.000 eura, a odobreni biznis plan se, po pravilu, finansira u iznosu ne manjem od 80% iznosa sredstava navedenog u prijavi. Podnosilac prijave može prijaviti najviše dva biznis plana, s tim da sredstva mogu biti dodijeljena za finansiranje samo jednog.

Javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva objavljen je na web sajtu Opštine Bar, i otvoren je 45 dana, odnosno do 22. maja ove godine.

Povodom poziva za podršku preduzetništvu biće organizovan i „Info dan”, 14. aprila od 10 do 14 sati u zgradi Opštine, kada će svi zainteresovani moći da dobiju više informacija i pojašnjenja vezano za uslove konkursa i prijavu za dobijanje subvencija. Dodatne informacije mogu se dobiti i na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem telefona 030/301-450 i 030/301-430, i u kancelariji Sekretarijata za privredu svakog radnog dana od 09-12h, uz poštovanje epidemioloških mjera.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar