Druga faza izgradnje šetališta i trga u Sutomoru nakon turističke sezone

sstan dule 2

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladenom Mikijeljom.

Izmedju ostalog, razgovarano je i o projektima izgradnje šetališta i trga u Sutomoru, šetališta u Čanju i drugim projektima u zahvatu morskog dobra duž barske rivijere.

sstan dule 1

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kazao je da je projekat u Sutomoru jedan od najvažnijih koji se radi u zoni morskog dobra u Baru, i da je Morsko dobro u budžetu za 2021. predvidjelo sredstva za nastavak radova u drugoj fazi.
„Prije svega bih želio da se zahvalim predsjedniku opštine Bar na pozivu da posjetim vašu opštinu. Kroz sastanak u opštini, a i kroz današnju posjetu Sutomoru, zaključili smo da je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji se radi u zoni morskog dobra u opštini Bar. Realizacijom ovog projekta vrijednost nekretnina u neposrednoj blizini šetališta će se višestruko povećati, i biće stvoreni preduslovi za potpunu promjenu načina funkcionisanja turizma na ovom lokalitetu. Apsolutno sam uvjeren da će se kroz realizaciju ovog projekta turistička ponuda i klijentela turista na ovom lokalitetu promijeniti, i da će Sutomore napokon dobiti onaj vid turizma koji zaslužuje duži niz godina“, rekao je Mikijelj.

„Želim da uvjerim građane Bara i Sutomora da ćemo narednu fazu realizacije ovog projekta sprovesti nakon završetka turističke sezone, siguran da će taj isti projekat podržati i Vlada Crne Gore. Mi smo kroz naš kapitalni budžet izdvojili sredstva za realizaciju ovog projekta, upoznati smo da je isto to uradila i Opština Bar, svi uvjereni da radimo veliku stvar za promjenu identiteta Sutomora u narednom periodu“, kazao je direktor Morskog dobra.

Predsjednik opštine Dušan Raičević izrazio je zadovoljstvo sastankom sa menadžmentom Morskog dobra i dogovorenim zajedničkim aktivnostima na uređenju zone morskog dobra u barskoj opštini.
„Predstavlja zadovoljstvo činjenica da je prihvaćena inicijativa Opštine Bar za organizaciju zajedničkog sastanka sa menadžmentom Morskog dobra. Tema sastanka su bili projekti koje planiramo u zajedničkoj saradnji da realizujemo u narednom periodu, ali i jedinstvena prilika da posjetimo Sutomore gdje se vrijedno izvode radovi na izgradnji šetališta kao prve faze od cjelokupnog projekta vrijednosti 5 miliona eura. Uvjerili smo se da je, pet mjeseci nakon početka radova, dinamika radova zadovoljavajuća, i ohrabruje činjenica da ćemo sa svim radovima završiti do početka turističke sezone. Time ćemo jasno ponuditi drugačiju definiciju turističke ponude Sutomora i spremno dočekati turističku sezonu u onom obimu u kojem bude bilo moguće da se realizuje, poštujući trenutnu epidemiološku situaciju i stanje po pitanju imunizacije stanovništva“, kazao je Raičević.

Predsjednik opštine istakao je da raduje spremnost za nastavak projekta u Sutomoru, odnosno izgradnje trga nakon završetka ljetnje turističke sezone.
„Raduje takođe spremnost Morskog dobra već sa narednom fazom koja podrazumijeva izgradnju trga u Sutomoru nastavimo već nakon završetka ove turističke sezone, i tako turističku sezonu 2022. dočekamo u potpuno dugačijem ruhu, sa promijenjenom turističkom ponudom, a prije svega izmijenjenom percepcijom o Sutomoru kao turističkoj destinaciji. Nastavićemo u zajedničkoj saradnji da radimo na projektima valorizacije ostalih kapaciteta u turističkim mjestima, prije svega Čanja. Projekat koji je planiran za Čanj ide svojom dinamikom, a takođe smo dogovorili načine i modele kako ćemo sitne intervencije u zoni morskog dobra zajedničkim djelovanjem nastojati da rješavamo na zadovoljstvo sugrađana, a i na obostrano zadovoljstvo Opštine Bar i Morskog dobra“, zaključio je Raičević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar