Saopštenje Uprave policije, važi od 12 časova danas!

naplatna soz

Naredba je u  primjeni od danas.

Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, propisano je da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati za gradove nevedeno u Naredbi kao i u dane vikenda u vremenu od petka u 21 časova do ponedjeljka u 05 časova na teritoriji čitave Crne Gore.

Imajući u vidu navedeno službenici Uprave policije će u cilju sprovođenja Naredbe, kao i u prethodnom periodu na ulazima/izlazima iz opština vršiti detaljnu kontrolu učesnika u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isljučivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe u predviđenim slučajevima.

Novina, kada je u pitanju međugradski saobraćaj, kretanje nakon 21 čas, kao i kretanje u dane vikenda je da pored potvrde (koja mora biti izdata nakon 10. marta 2021. godine) koju pravna lica izdaju kategoriji zaposlenih u prilogu moraju zaposlenim biti izdati i:
- rješenje o zasnivaju radnog odnosa (original ili kopija ovjerena i zavedena od strane pravnog lica) ili
- ugovor o radu (original ili kopija, ovjeren i zaveden od strane pravnog lica).
Važno je napomenuti da jedan od ova dva nova dokumenta moraju biti izdata od istog pravnog lica i glasiti na isto fizičko lice- zaposlenog (kao i potvrda).

Samo uz ova dva dokumenta zajedno (potvrda i rješenje o zasnivaju radnog odnosa ili potvrda i ugovor o radu), vozačima i putnicima – zaposlenim i ostalim učesnicima u saobraćaju biće od stane policijskih službenika dozvoljen međugradski saobraćaj i kretanje nakon 21 čas i dane vikenda tj. izlazak ili ulazak u „zaključane" opštine.

U svim ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, policijski službenici će preduzimeti zakonom propisane mjere i aktivnosti.

Sa pomenutim načinom kontrole je policijski službenici će otpočeti danas, 11. marta 2021. godine u 12,00 časova, kako bi poslodavci mogli zaposlenima izdati nove potvrde i rješenja ili ugovore o radu.

Apelujemo na sve učesnije u saobraćaju, kao i pravna lica, da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu, da se usvojene mjere i Naredba sprovedu na propisan način.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar