Urediće se enterijer Župnog doma u Dedićima

dedici župni

Prioritet UG “Šestani” je i uredjenje infrastrukture u Šestanima.

ČlanovI Udruženja građana „Šestani“ U Gornjim Šestanima organizovali su nekoliko okupljanja radi utvrđivanja ovogodišnjih planskih aktivnosti vezanih za prostor MZ Šestani i određivanja prioriteta u radu ove NVO.

Uvažavajući novonastale okolnosti, aktivisti udruženja UG“Šestani“ će svoj angažman u prvoj polovini godine usresrediti prema održavanju i daljem saniranju putne infrastrukture ovog prostora, dok će bit završeni započeti infrstrukturalni projekati. Jedan od prioriteta tokom proljećnih mjeseci je okonačnje radova na enterijeru Župnog doma u selu Dedići i završetak postavljanja ograde oko ovog kulturno-istorijskog objekta.

Tokom predstojećeg perioda biće realizovano i nekoliko medijskih projekata na afirmaciji ambijentalne arhitekture Šestana i inicirani projekti za konzervaciju i očuvanje određenih autentičnih mikrolokaliteta.

Zapravo najznačajni razlog neđeljnog okupljanja bilo je odavanje počasti nedavnom preminulom aktivisti Udruženja građana „Šestani“, izuzetnom pregaocu i humanisti Zefi Vučetiću. Članovi UG „Šestani“ su sa velikim bolom, ali i sa još većim ponosom istakli vječnu zahvalnost svom istaknutom članu i čovjeku prema kojem se i prepoznavao ovaj kraj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar