Tuzi: sastanak Vlade i lokalne uprave u Tuzi danas u 14 časova

vlada crne gore

Povodom novonastale situacije u opštini Tuzi i nepoštovanja važećih epidemioloških mjera, kojima se obezbeđuje zdravlje građana Tuzi i cijele Crne Gore, Vlada je spremna da odmah sjedne za sto sa g. Đeljošajem i riješi nastali problem.

Interes države i građana mora biti ispred svih drugih interesa, a nijedan pojedinac nije i neće biti jači od države.

 

Na svojoj FB strani oglasio se predsjednik opštine Tuzi.
Konačno me nazvao predsjednik Vlade Crne Gore g. Krivokapic i dogovorili smo sastanak u 14:00 u zgradi opštine Tuzi!
Tražio je od mene da održimo sastanak u Vladi Crne Gore, medjutim kao predstavnik naroda a znajući da će zamnom doći i okupljeni gradjani, konačno smo došli do dogovora, da se sastanak održi u Tuzima.

Funkcioner Force Genci Nimanbegu saopštio je da je u direktom razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem prenio zabrinutost za situaciju u Tuzima, stvorenu odlukom Ministatstva zdravlja."Nedostatak dijaloga koji je pratio ovu odluku o zatvaranju lokala u Tuzima ne treba da bude razlog nedostatka direktne komunikacije između Vlade i opštine. Nema vremena za zvanične dopise, već razgovori trebaju voditi odmah za stolom. Apelujem da se ovaj problem riješi urgentno upoznat i od predsjenika Đeljošaja da Tuzi izražavaju spremnost da se situacija riješi kroz dijalog", naveo je Nimanbegu na Fejsbuku.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da "zloupotreba zdravlja ljudi u političke svrhe i ciljeve može biti strašna". Naveo je da očekuje od Vlade da postupi mudro i staloženo u vezi slučaja "Tuzi"."Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj podiže vatru i oganj tamo gdje bi se pristojan čovjek stidio. Dajući sebi na značaju koji nema, Đeljošaj pokušava da se izlideriše kod albanskog stanovništva koje je kao i ostali građani Crne Gore često zbunjeno kontroverznim odlukama u vezi sa anti-kovid politikom", naveo je Danilović. Traži od Vlade "da odmjereno i mudro reaguje na ovu provokaciju Đeljošaja"...

Gradjani su na ulicama, a policija prisutna.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar