„Odlazak panonskog mornara“.

balaševič 1

Legende ne umiru...

" U ime svih nas iz 60 i neke..." Hvala ti veliki čovječe, što smo odrastali i vaspitavali se, uz tvoje pjesme , dosjetke, poruke mira i ljubavi. Pozivanje da se stane na put šovinistima , koji nas guraju u ratne sukobe. Koji si nam poručivao " Samo da rata ne bude" " Putuj Evropo". Koji si nam ukazivao kakve nas vode "Gede gluperde". Koji si znao riječima i stihovima, da iskazeš i ona naša najdublja osjećanja. Koji su na tako fin način ismijavao sve naše gluposti. Koji si najbolje umio prikazati prednosti ljubavi u odnosu na mržnju.

Hvala vam za svaki tvoj stih, dosjetku, priču na koncertima, knjigu... Hvala vam za sve. Hvala vam što ste naše živote , i kada nas je zahvatilo ratno ludilo 90 ih, učinili podnošljivijim. Hvala vam i na tome što smo bili savremenici

Hvala Vam Đorđe - Đole Balašević!!!

Počivaj u miru, veliki čovječe, legendo jer si se ti zaista " imao rašta i roditi"!

Sa izuzetnim poštovanjem piše na svojoj FB stranici Dževdet Pepić

balaševič 2

Na svom FB profile Kristina Kovač ,kći Kornelije Kovača je napisala:

Otišao je Đole. Sa Đoletom je otišao možda poslednji duh jedne stare, davne zemlje, spokojne dece koja u njoj odrastaše, snova koje sanjaše, spokojnih nasmejanih ljudi, snežnih zima i letovanja po odmaralištima...Duh zajedništva. Duh ljubavi, pravde, integriteta i snage. Večite borbe protiv zla.

Duh spojenih ruku, praštanja, mostova koji se iznova grade, koliko god puta ih srušili, pička im materina. Duh reči tkanih u umetnička dela kakva je Đole svojom dušom stvarao.

Počivao u miru, ostaješ sa nama - ekipa Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar