Preminuo Savo Nikotić

savo nikotic

Danas je u Baru u 64-oj godini preminuo  istaknuti sindikalac i borac za radnička prava- Savo Nikotić, predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar.

Savo Nikotić je rođen 30.01.1957.godine na Cetinju. Završio je osnovnu školu u Virpazaru, a srednju u Titogradu, nakon čega se zaposlio u Luci Bar, gdje je proveo cijeli radni vijek. Zbog bolesti se penzionisao prošle godine. Savo Nikotić bio je istaknuti društveno-politički radnik već od rane mladosti, a 80-ih godina prošlog vijeka bio je i predsjednik Omladine Bara. Učestvovao je na brojnim radnim akcijama, a veliki dio svog života posvetio je sindikalnoj borbi. U tri mandata bio je predsjednik Sindikalne organizacije Luke Bar, član Glavnog odbora u Samostalnom sindikatu pomorskog brodarstva i transporta Crne Gore, predstavnik Crne Gore u ITF-u (Svjetska organizacija pomoraca i dokera), član Skupštine Saveza sindikata Crne Gore. Jedan je od inicijatora regionalne saradnje luka bivše Jugoslavije, zahvaljujući čemu su 2019. godine u Baru održane Lučke igre luka regiona.

“Savo je bio dobričina u pravom smislu te riječi, tih, miran, nikada ljut i posvađan. Bio je to čovjek, kako se u narodu kaže, koji mrava ne bi zgazio. Nikad nikome nije uputio gorku ili lošu riječ, častan, pošten, svi su ga voljeli”, kazao je povodom Savove smrti njegov prijatelj, kolega i sindikalni saborac Milenko Mića Nikočević koji ga je naslijedio na mjestu predsjednika Sindikalne organizacije Luke Bar.

Sahrana Sava Nikotića biće obavljena sjutra, 19-og februara u njegovom rodnom selu Utrg u Crmnici u 13h. Savo je iza sebe ostavio suprugu Milenu, sina Mirka i ćerku Milicu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar