MUP prevarili lažnim naljepnicama, propust ili dogovor?

abaz press

Abazović: Otkrivena prevara više od milion eura u MUP

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) otkrivena je prevara od više od milion eura sredstava koje je obezbijedila Evropska unija (EU) kroz direktnu budžetsku podršku kroz Šengenski sporazum, saopštio je danas na press konferenciji potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Radi se o donaciji za obezbjeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je dao nalog da se skine oznaka tajnosti sa svih tendera MUP-a iz prethodnog perioda .

"Utvrdili smo izlaskom na teren i izuzimanjem opreme, da je nabavljena mnogo lošija oprema, pet puta jeftinija od naplaćene. Firma koja je dobila tender, to su osnovi sumnje, uklonila je naljepnice firme od koje je nabavljena od jeftinijeg proizvođača i zalijepila naljepnice renomiranog preduzeća. Mislimo da je ovo skandal bez presedana, imajući u vidu da je novac iz donacije EU i što je mnogo važnije, ta oprema služi da spriječi organizovane kriminalne grupe i da se radi o morskim graničnim prelazima između Crne Gore i Albanije i Crne Gore i Hrvatske", istakao je Milošević.

On je dodao da je tender bio namješten i da je tendencija bila da ga dobije beogradska firma jer je sva procedura odrađena mimo zakona, a skandal je i to što je omogućeno firmi koja nije crnogorska da daljinskim pristupom može da pristupi video nadzoru cjelog sistema.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar