Preminuo sindikalac Jovan Bucko Stojanović

JOvan Bucko Stojanović 702x336

Korona, nažalost, svakog dana odnosi sve više ljudi, među kojima i brojne naše sugrađane.

Grad saosjeća sa porodicama svih preminulih. Juče je bolno odjeknula vijest o još jednoj žrtvi koronavirusa – umro je Jovan Bucko Stojanović, prepoznatljivi sindikalac i neumorni borac za radnička prava, a prije svega dobar prijatelj, suprug, otac, brat...

Jovan Bucko Stojanović rođen je 19. januara 1960. godine u Baru, a djetinjstvo i mladost proveo je u naselju Polje, gdje je živio sa roditeljima Dragom i Zorkom, sestrama Vojislavom i Vjenceslavom, a kasnije je zasnovao porodicu sa suprugom Natašom.

Profesionalnu karijeru započeo je u preduzeću “Rumijatrans”, a nastavio u “Vodovod i kanalizacija” gdje je radio do posljednjeg dana. Više od 20 godina posvetio je Sindikatu i borbi za radnička prava. Bio je predsjednik Sindikalne organizacije barskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar, izvršni sekretar Saveza sindikata Crne Gore, a posljednjih godina i član Glavnog odbora Sindikata stambeno-komunalne privrede, član Upravnog odbora REKRE – sindikalne firme za banjsko liječenje, odmor i rekreaciju radnika Crne Gore, član Skupštine Saveza sindikata Crne Gore i član mnogih drugih odbora i komisija...

Nemjerljiv je njegov doprinos u zalaganju za prava radnika. Kao predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar, zajedno sa još nekolicinom kolega, uspio je u borbi za rešavanje stambenog pitanja radnika u Baru, počev od inicijative, preko dobijanja placa do izgradnje stambenog kompleksa u našem gradu. Učesnik je brojnih sindikalnih skupova u zemlji i inostranstvu a učestvovao je i u izradi Kolektivnog ugovora iz oblasti komunalnih djelatnosti. Njegov dugogodišnji sindikalni saborac, drug i prijatelj, predsjednik Sindikata stambeno-komunalne privrede Crne Gore, Branislav Plamenac, istakao je da su svi članovi sindikata širom Crne Gore, Buckovi prijatelji i saradnici, sa žalošću primili vijest o njegovoj preranoj smrti.

“Sa Buckom sam se upoznao kroz sindikalni rad, a kroz borbu za iste ideje i ciljeve stekao sam velikog prijatelja i druga. U svim krugovima gdje se Bucko kretao, bio je omiljen i cijenjen kao drug i sindikalac. Sa velikim uvažavanjem dočekivali su ga u svakoj sindikalnoj organizaciji širom Crne Gore. Iako nas je korona usporila, do posljednjeg trenutka borio se za radnička prava. Bio je jak, vedrog duha, sportista, jedan od najjačih među nama, tim prije smo još više zatečeni i tužni zbog njegove prerane smrti. Bucko je bio posvećen porodici i posebno ponosan na svoje dvoje djece, koja su započela studije u Beogradu. Kao izuzetno brižan otac, njegov prioritet je bio da izvede djecu na pravi put”, kao je Plamenac.

Jovan Bucko Stojanović preminuo je juče u Opštoj bolnici Bar od posljedica koronavirusa, a sahrana će se, u skladu sa epidemiološkom situacijom obaviti danas (16. februar) u 15h na groblju Gvozden brijeg.

Jovan Stojanović je iza sebe ostavio suprugu Natašu, sina Dragana, kćerku Tamaru, sestru Vojislavu – Culu i sestričine Janu i Sandru.
Info-Barinfo/Vesna Šoškić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar