„Zamka“: uhapšene 24 osobe, jedna iz Bara

policiski avto

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su danas realizovali opsežnu policijsku akciju vođenu pod kodnim nazivom „Zamka“ a koja je sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

U policijskoj akciji koja je realizovana u ranim jutarnjim časovima, lišena su slobode 24 lica, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Republike Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se teret za krijumčarenje dvije i po tone marihuane.

U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije I Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica i dr.

Izvršen je pretres na 30 lokacija, a slobode su lišeni: S.U., A.K., I.LJ., M.R., D.K., B.I., A.M., I.K., D.D., S.Đ., D.M., E.N., N.V., M.K., P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P., B.P., T.P., R.K., S.V., S.M., P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

Imajući u vidu broj lica obuhvaćenih predmetom, količinu i kvalitet prikupljenih materijalnih dokaza jasno je koliki je značaj ovog predmeta srazmjerno kapacitetima, jer bi ovaj rezultat bio odličan i za mnogo veće države i policijske službe.

Realizacija akcije „Zamka“ je još jedan pokazatelj uspješnog rada službenika Uprave policije u sprovođenju dugoročnih istraga, kojima se obuhvata veliki broj meta u cilju razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave krijumčarenjem droge-saopštila je Uprava policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar