Reagovanje menadžmenta Uprave policije

po vez

Uvaženi predsjedniče Vlade, uvaženi ministre,


Postoji potreba da Vas informišemo o dogadajima koji negativno utiču na rad zaposlenih u Upravi policije i zamolim da se angažujete u cilju iznalaženja rješenja za prevazilaženje trenutnog stanja.

Naime, u proteklih 30 dana registrovali smo da se u više gradova Crne Gore realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja.

Posebnu težinu ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imamo da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti.

Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu državne uprave i njene nadležnosti.

Takode imamo razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije.

Dogadaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćcenje.

Sa pažnjom pratimo dešavanja na terenu i dajemo podršku našim kolegama.

Konstatujemo, da se organizovanjem u političke svrhe navodnih gradjanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno ističemo i to sto to ima refleksiju i na njihove porodice.

Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika najbolje potvrduju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira.

Uvaženi predsjediće Vlade, uvaženi ministre!
Očekujemo da sa paznjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore i na adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar