“Glas Mrkojevića” jedan od značajnih projekata ovog kraja

Glas Mrkojevica 9

U Dobroj Vodi promovisan je drugi broj časopisa Glas Mrkojevića.

U drugom broju čitaoci mogu pročitati niz zanimljivih priča iz života Mrkojevića, oblasti koja se nalazi na južnom dijelu Barske opštine.
„Osnovni motiv i pokretač časopisa je afirmacija društveno kulturnih procesa Mrkojevića. Kao takav, časopis je ubrzo nakon izlaska prvog broja i puštanja istoimenog web portala, privukao interesovanje intelektualaca iz Mrkojevića i šire, kao i značajnih organizacija.

Dovoljna je činjenica da je prvi broj u tiražu od 1000 primjeraka podijeljen čitaocima u malo više od mjesec dana, a na portalu smo dostigli cifru od 90 000 posjetilaca . Dodatno, na web portalu je objavljeno par stotina tekstova. Glas Mrkojevica je uzeo aktivno učešće u afirmaciji rješavanja gorućih problema iz života Mrkojevića, kao što su sportska sala, put, ambulanta, gdje smo zajedno sa civilnim sektorom i nadležnim organima sa kojima imamo dobru saradnju dali svoj doprinos . Pokazali smo i opravdali našu osnovnu viziju i misiju.“-rekao je Alen Pelinković jedan od osnivača lista.

O časopisu je govorio i novinar Sabrija Vulić koji je takodje istakao značaj Glasa Mrkojevića kao prvog štampanog informativnog glasila u ovom kraju. Vulić je pozvao sve zaionteresovane Mrkojeviće da se uključe i pomognu da se izlazak ovog lista ne završi na drugom broju već da on postane stalan i sa većim brojem godišnjih tiraža.

Muharem Muratović svjetski poznati slikar iz Mrkojevića rekao je da je ovaj časopis ostvarenje želja njegove generacije da se napravi glasilo koje će u sebi ostaviti pisani trag istorije Mrkojevića.

„U najtežim vremenima stvaraju se velike ideje koje ostvaruju oni koji su uporni ,a ovaj list predstavlja jedno prvo civilizacijsko osvježenje za Mrkojeviće kojima je nešto odavno bilo potrebno“- rekao je Muratović.
Iz Čikaga u ime brojne dijaspore video porukom se obratio Edin Seferović, počasni konzul Crne Gore u ovom američkom gradu. On je izrazio zahvalnost gospodinu Pelinkoviću i njegovom timu na ostvarenom uspjehu u stvaranju web portala i časopisa koji predstavljaju sponu izmedju matične zemlje i Mrkojevića mu dijaspori.

Sredstva za realizaciju projekta Glas Mrkojevića obezbjedio je Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore uz podršku Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore. Tiraž drugog broja časopisa je 1250 primjeraka i besplatan je.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar