U Nacrtu programa za 2021 i rekonstrukcija Trga Vladimira I Kosare

nacrt trg br

Planiranim rješenjem trga, trg ostaje mjesto okupljanja ali nove intervencije trebaju da daju još udobniji prostor i proizvedu nove atmosfere koje će građane Bara i druge posjetioce dodatno da motivišu da borave na trgu.

Opis projekta: Trg predstavlja centralnu gradsku zonu u središnjem dijelu grada okružen ulicama: Jovana Tomaševića prema jugo - zapadu, Vladimira Rolovića prema sjevero -zapadu i Jovana Stojanovića prema jugo - istoku.

Koncept rekonstrukcije trga

Sve intervencije su u skladu sa mediteranskom, odnosno atmosferom Jadrana, odgovarajućom materijalizacijom i bojama koje u svakom trenutku podsjećaju na atmosferu primorskog grada.

trg ViK

Trg Vladimira i Kosare služi kao svojevrstan “dnevni boravak” grada – kako zimi tako i ljeti. S tim na umu nove intervencije trebaju da obezbijede dodatni komfor – u odnosu na klimu, broj korisnika, dinamiku korišćenja i program.

Rekonstrukcija trga podrazumijeva intervencije koje se tiču unaprijeđenja komfora dok se kod programa trga i dizajna, odnosno projektovanja cjelina treba voditi postojećim strukturama i u njima naći uporište. Tako je neophodno zadržati kompletan zeleni fond, zadržati ključne programske odrednice “krug i kocka”, zone odmora i pješačke koridore.

Projektom su obrađene dve faze: prva faza – zona Trga Vladimira i Kosare sa prostorom parkinga prema ulici Jovana Stojanovića, parkinga i pješačke zone ispred stambeno – poslovnog objekta (zona obuhvata 6900m2) i druga zona – prostor pješačke zone sa druge strane stambeno – poslovnog objekta (zona obuhvata 1872m2).

Nadležni za realizaciju projekta: Opština Bar, donator.

Vrijednost investicije: 814.000,00€

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar