Fotogalerija ispraćaja blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja iz Patrijaršijskog dvora u Saborni hram

rinej odar

Pomen blaženopočivšem Patrijarhu Irineju u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu 21. novembra 2020. godine služili su Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom, Episkop šumadijski g. Jovan, Episkop kruševački g. David i Episkop niški g. Arsenije u molitvenom prisustvu Episkopa remezijanskog g. Stefana, vikara Patrijarha srpskog.


Blaženopočivši Patrijarh srpski Irinej iz Patrijaršijskog dvora prenešen je u Saborni hram

Fotogalerija sa ispraćaja na link

http://www.spc.rs/sr/telo_blazhenopochivsheg_patrijarha_srpskog_irineja_ispratsheno_iz_patrijarshijskog_dvora_u_saborni_h

 

Telo blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja biće izloženo u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu tokom svete Liturgije na dan slave Sabornog hrama, 21. novembra 2020. godine, a posle toga preneto u hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste sa blaženopočivšim Patrijarhom.

Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u nedelju, 22. novembra 2020. godine, u hramu Svetog Save na Vračaru sa početkom u 9 časova. U nastavku svete Liturgije biće služeno opelo a telo Patrijarhovo biće sahranjeno u kripti hrama Svetog Save.

Izvor: SPC

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar