Na medjunarodni “Dan tolerancije” upućena poruka mira

am i nadbiskup

Nj.E izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović susreo se juče sa Nadbiskupom Barskim, primasom Srpskim i apostolski upraviteljem Kotorske biskupije Rok Đonlešajem.

Susret se održao na međunarodni Dan tolerancije,i bio je prilika da obostrano pošalju javnu poruku da je tolerancija prihvatanje različitosti i, jednostavno, svjest o tome da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje.

Nadbiskup je rekao: “ da je Crnoj Gori potrebna ljubav,vjjera i povjerenje citirajući sv.Ivana Jevanđelistu da je Bog ljubav .Moramo tu ljubav ljubiti“. Naveo je da Nadbiskupija  najstarija institucija u Crnoj Gori i da ima odgovornost za dobre odnose među ljudima i narodima i zajednički suživot, ne isključujući dijalog sa drugim vjerskim zajednicama.

Tokom susreta, ambasador je istakao da dve hrišćanske zajednice u Crnoj Gori odlikuje podudarnost stavova po mnogim značajnim pitanjima, a posebno po pitanjima zaštite hrišćana i hrišćanskog nasleđa i unapređenju njihovih ljudskih prava.
Izrazio je zahvalnost Nadbiskupu Barskom na poruci koju je poslao tokom održavanja litija da je sveta dužnost svih nas " da sačuvamo mir i slogu, da sijemo i svedočimo ljubav Božju", kao i da ''litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne vidi kao udar na državu''. Takođe, ambasador se posebno zahvalio Nadbiskupu Barskom što je uprkos velikom ličnom riziku prisustvovao ispraćaju Blaženopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, i još jednom pokazao jedinstvo i zajedništvo hrišćana u Crnoj Gori u ovim izazovnim i teškim vremenima.

Nadbiskup je na kraju susreta istakao da Nadbiskupija i cela Katolička crkva su otvoreni za saradnju sa ambasadorom, Ambasadom Republike Srbije na čemu se ambasador srdačno zahvalio.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar