Predsjednik Opštine Bar organizaovao godišnji susret sa predsjednikom Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

jokic i dule

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević organizovao je godišnji susret sa predsjednikom Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselinom Joketićem, sa kojim je razgovarao o saradnji Opštine i udruženja u prethodnoj godini i planovima za buduće aktivnosti.

Predsjednik Raičević je izrazio zadovoljstvo kontinuitetom tradicionalno dobre saradnje Opštine Bar i Organizacije slijepih, čiji su rezultat brojne zajedničke aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu. On je potvrdio da će lokalna uprava kao i do sada ulagati napore za poboljšanje uslova za život i kretanje slabovidih lica i imati puno razumijevanje za njihove potrebe.

Na sastanku je dogovoreno dalje postavljanje najsavremenije zvučne signalizacije na raskrsnicama u Baru, koja slijepim i slabovidim osobama omogućava bezbjednije kretanje, kao i da će se kroz zajedničku saradnju tražiti najbolje rešenje za postavljanje taktilnih staza koje će omogućiti lakšu orijentaciju slijepim i slabovidim osobama u gradu. Takođe je dogovoreno da će natpisi na Brajevom pismu u zgradi Opštine biti prilagođeni u odnosu na promjene u nazivima organa i službi.

Predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić istakao je zadovoljstvo učinjenim, što je dogovoreno na prošlogodišnjem sastanku udruženja i lokalne uprave. On je pohvalio uložene napore Opštine pri adaptaciji Građanskog biroa, gdje su postavljene taktilne staze i natpisi na Brajevom pismu i izgrađene pristupne rampe i šalter za osobe sa invaliditetom, prilikom čije adaptacije je udruženje dalo svoje sugestije. Joketić je još jednom izrazio zahvalnost Opštini Bar koja u kontinuitetu pruža podršku Organizaciji i uputio poziv predsjedniku Opštine da posjeti njihovo udruženje.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar