Edukacija za starješine VCG o pravima LGBTI osoba

pederii

Ministar odbrane Predrag Bošković potpisao je Memorandum o saradnji u odnosu na ljudska prava LGBTIQ osoba sa predsjednikom Upravnog odbora Kvir Montenegro, Danijelom Kalezićem, direktoricom programa za direktnu asistenciju NVO Juventas Jelenom Čolaković i sa Jovanom Ulićevićem, izvršnim direktorom Asocijacije Spektra.

Saradnja podrazumijeva organizovanje edukacija za starješine Vojske Crne Gore u cilju podizanja nivoa znanja i informisanosti o ljudskim pravima LGBTI osoba, kao i o potrebi senzibilnog pristupa u radu sa njima.

Ministar Bošković je poručio da je Ministarstvo odbrane, a prije svega Vlada Crne Gore, posvećena demokratskom razvoju, koji znači i primjenu međunarodnih standarda ljudskih prava i sloboda. On je kazao da je neophodno da svi damo svoj doprinos kako bi se u tom smislu otklonila diskriminacija i smanjila homofobija u našem društvu. Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Crne Gore uvijek je bila dosljedna evropskim principima, istakao je ministar i poručio kako se nada da će tako biti i ubuduće.

Potpisivanje memoranduma o saradnji dio je projekta „Ponos svuda - Strateški pristup ljudskim pravima LGBT osoba u Crnoj Gori" koji realizuje Kvir Montenegro, u partnerstvu sa organizacijama Juventas i Spektra, uz podršku Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstva javne uprave Crne Gore.", saopštio je Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar