Omogućimo Balši povratak vida

Balsa Marljukic

Iako su na prvom pregledu na prestižnoj turskoj klinici „AčiBadem“ malom Balši Marljukiću saopštili da ne postoji šansa za povratkom vida, nada se ponovo javila nakon što ga je pregledao i onkolog.

Utvrđeno je da postoji mogućnost hemoterapija koje bi pomogle uklanjanju benignog tumora sa Balšinog mozga, nakon čega bi uslijedile terapije za povratak vida.

Nakon ovog saznanja, Balšina majka Dragana odlučila je da svog sina vodi na liječenje, pa njih dvoje već u petak putuju za Istanbul.

“Duge i mukotrpne terapije u trajanju od godinu dana počinju već sledeće nedjelje, tačnije u ponedjeljak. Tretmane u vrijednosti od 100.000 eura će pokriti Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, ali u to ne ulaze i ostali veliki troškovi puta i smještaja za tih godinu dana. Za sve dodatne troškove je potrebno izdvojiti 25.000 eura. Balša će morati sve vrijeme da bude u bolnici ‘AčiBadem’, 24 časa dnevno pod nadzorom ljekara”, kazala je Balšina majka Dragana.

Iako je porodica mališana uspjela da obezbijedi veliki dio sredstava, to i dalje nije dovoljno za sve što ih očekuje u narednih godinu dana, da bi se Balši pružila mogućnost normalnog odrastanja.

Kako bi pomogle Balši u daljem liječenju NVU “Žene Bara” ponovo su pokrenule humanitarnu licitaciju na njihovoj Facebook stranici.

Osim toga, svi koji žele da pomognu ovom dječaku mogu izvršiti uplatu kod NLB banke na broj žiro računa 530-0800100101153-92, na ime Dragana Stojović. Od juče je otvoren i devizni račun, pa se uplate mogu vršiti i iz inostranstva.

izvor Barinfo

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar