Večeras zatvaranje ovogodišnjeg „Ljetopisa“

dvorac

Trideset treće izdanje „Barskog ljetopisa“, nakon tri sedmice trajanja i dvadeset četiri održana programa iz domena muzičke, pozorišne, književne, likovne i filmske umjetnosti, zvanično će biti zatvoreno  večeras, 27. septembra.

U svečanoj sali Dvorca kralja Nikole, u 21:30h, uslijediće treće izdanje konferencije „Festivali u doba korone“ koja je otvorena na festivalu Kotor Art i odakle je pokrenuta nedavno usvojena inicijativa za povećanje broja posjetilaca na kulturno-umjetničkim manifestacijama. Druga konferencija na ovu temu održana je 8. septembra u sklopu festivala FIAT, dok će njena završnica upravo biti na zatvaranju ovogodišnjeg „Ljetopisa“.

Svoja gledišta o datoj temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije, kao i o pitanjima pozicije, uticaja, značaja mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima izložiće predstavnici najznačajnijih kulturno-umjetničkih manifestacija u zemlji kao i predstavnici Ministarstva kulture: Ana Vukotić (FIAT), Zoran Rakočević (Korifej) i Milena Lubarda Marojević ( Budva Grad teatar) koji će se uključiti posredstvom Zoom aplikacije, Žana Gardašević Bulatović (Udruženje glumaca Crne Gore) i Dragica Milić, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture.

Ispred festivala „Barski ljetopis“ konferenciju će moderirati Ksenija Popović.

Ovaj program će biti emitovan uživo i preko Fejsbuk stranice festivala.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar