Automobilom na električni pogon od Hamburga do Bara za 12 eura

bajder av 5

Nijemac Michael Bader koji nekoliko godina živi u barskom naselju Utjeha, bavi se turizmom, i na orginalan način promoviše Crnu Goru, potencijale i ljepote najmanje Balkanske države.

U novi marketinški poduhvat kroz simpatičnu i orginalnu avanturu Bader kreće u nedelju uz podršku Turističke organizacije Bar.

Bader će električnim automobilom krenuti iz Hamburga odakle će stići u Bar,12.septembra. Prema planu putovanje će trajati 44 sata, a za to vrijeme treba da pređe 2100 kilometara.
Tokom putovanja on će imati 12 pauza zbog punjenja vozila električnom energijom. U tim gradovima reklamiraće turističku ponudu Bara. Na svakoj stanici Bader će preko društvenih mreža da daje izvješaj, kao i preko Youtube kanala.

Svi koji na svom profile postave fotografije ovog atraktivnog putovanja učestvuju u nagradnoj igri, a nagradu dodeljuje TO Bar –ljetovanje na Barskoj rivijeri

bajder av 4

Direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj kazao je da električnim vozilom koje će biti posebno brendirano organizuju putovanje od Hamburga do Bara da „ pokažemo potencijalnim turistima da je moguće doći do nas samo na električni pogon“.
-U nedelju iz Bara krećem za Njemačku, a vraćam se elektičnim automobilom. Ideja je došla spontano, a i smisleno. Podsjetiću, da sam vlasnik apartmana u Utjehi, prvi turistički smeštaj u Crnoj Gori koji je nagrađen prestižnom Eko-oznakom visokih kriterijuma kada je riječ o očuvanju životne sredine – “EU Ecolabel”.

-Uvjek razmišljam kako možemo biti još bolji, prevashodno kad je u pitanju “zeleni turizam”, posebno u vrijeme korona virusa, Crna Gora ima uslova da bude “zelena turistička destinacija”. Sa druge strane vozila na električni pogon su budućnost. Malo sam istraživao što i kako može. Prvi korak sam naparvio i kupio punjač za goste gdje mogu besplatno da pune električna vozila. U Crnoj Gori na žalost još nema mnogo takvih punjača. Zatim je logično bilo razmišljanje da kupim automobil na električni pogon, i pokažemo da se iz Njemačke u Crnu Goru može stići električnim automobilom. Namjerno smo izabrali Hamburg, nalazi se na sjeveru Njemačke, udaljen je 2100 kilometara, kazao je Bader i u petak “zakazao” sledeće viđenje sa novinarima 12.septembra, na trgu kod “Solarnog stabla”.

bajder av 3

IZ HAMBURGA DO BARA ZA 12 EVRA PLUS PUTARINE

Bader ističe da se u Njemačkoj sve više koriste automobili na električni pogon. U Nemačkoj i u Hrvatskoj punjenja su besplatna.
-Ako bude sve kao što sam planirao iz Hamburga do Bara potrošiću struje u iznosu od 12 evra, kazao je Bader. Naravno u ovu cijenu nisu uračunate putarine.

Svakako putovanje automobilom na električni pogodn je desetak puta jeftinije po pitanju cijene gorica. Istina za jedno punjenje električnom energijom potrebno je izdvojiti oko 90 minuta. Tih sat i po, u različitim gradovima Bader će koristiti za promociju Bara.

SVE VIŠE TURISTA KORISTI ELEKTRIČNE AUTOMOBILE

Nakon uspješno realizovane digitalne kampanje TO Bar u saradnji sa partnerima kreće u novu inovativnu promociju turističke ponude Bara.

-Električni automobili su postali stvarnost i sve više turista ih koristi na putu do destinacija za odmor, ali se uvjek postavlja pitanje autonomije tih vozila. S obzirom da je ovo aktuelna tematika koja privlači značajnu pažnju medija odlučili smo da promociju Bara „vežemo“ za ovu temu i da na taj način tokom putovanja dobijemo dodatnu (praktično besplatnu) prisutnost u medijskom prostoru, prvenstveno na tržištu Nemačke, kaže direktor TO Bar, Emil Kukalj.

Ovu aktivnost TO Bar realizuje u saradnji sa L&S Automobile iz Hamburga i Utjeha.me, a osim u tradicionalnim medijima promocija će se vršiti i putem „live“ uključenja na našim društvenim mrežama, kao i kroz promotivni materijal koji će biti podijeljen tokom putovanja.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar