Apel Službe zaštite, vodite računa o vatri!

vatrogasno 2

Gotovo svakodnevno pripadnici Službe zaštite iz Bara bore se sa požarima na području Limljana, Bukovika i Godinja koji su počeli 25.07 2020 godine.


Juče 29.07 2020 godine imali su poziv u 14.15 da gori šuma u Gluhom dolu ,i po dolasku na lice mjesta mještani su lokalizovali požar, ali su se pojavili požari u Limljanima koje su lokalizovali.

vatrogasno 3

Samo što su se vratili u Vatrogasni dom dobili su ponovo prijavu požara u 18.50 da gori trava i da vatra ide prema brdu Zabes.

vatrogasno 4
Na gašenje požara su upućena 2 vozila i 7 vatrogasaca koji u veoma otežanim uslovima na vrlo strmom terenu do ponoći gasili i lokalizovali požar.Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio lakše povrede.

vatrogasno 5

Jutros rano ,30.07 2020 godine u 03.03 od strane MUP- a  obavješteni su da gori kuća u predjelu ispod Brkanovića.Dolaskom na licu mjesta ustanovili su da gori nisko rastinje. Nakon dva sata borbe sa požarom isti je lokalizovan.

vatrogasno 1

Ekstremne su toplote. Narandjasti je meteo alaram na snazi. Bačeni opušak kraj puta iz vozila može napraviti nemerljivu štetu.
Apelujemo na maksimalnu budnost gradjana u ove vrele dana, poruka je vatrogasaca koji su non-stop na terenu i ivici izdržljivosti od napornog posla.

Fotografije su ilustracije  teksta iz foldera-albuma  Vatrogasci Bara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar