Postignut dogovor: Zboru gradjana u Kapljevi prisustvovao gradonačelnik Raičević

kkapljeva 1

U naselju Kapljeva, jednom od najstarijih prigradskih naseobina grada Bara, sinoć je sa početkom u 19. časova, održan zbor građana povodom započete sanacije dijela ulice Marka Sekulića.

Okupljanju građana, koje je sprovodeno shodno mjerama Nacionalnog koordinacionalnog tijela za zarazne bolesti, pored svih predstavnika domaćinstava, čiji objekti gravitiraju navedenom lokalnom putu, samoinicijativno je prisustvovao i sam Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Nenajavljeni dolazak gradonačelnika, bez prisustva njegovih saradnika, i njegovo potenciranje da je, u prvom redu, došao među okupljene mještane kao njihov komšija i prijatelj, uslovio je izuzetno prijatnu i konstruktivnu atmosferu ovog skupa.

Dvosatni razgovor okupljenih mještana sa prvim čovjekom gradske uprave rezultirao je konkretizacijom postupaka na otklanjanju nepravilnosti koje su građani zapazili tokom prve faze izvođenja radova. Nakon sveobuhvatne analize toka građanske inicijative o novom asfaltiranju i proširenju ovog putnog pravca, koja je pokrenuta još tokom septembra 2017. godine i uredno je obnavljana, prevashodno su utvrđeni direktniji pravci komunikacije građana sa kabinetom gradonačelnika na realizaciji ovog projekta.

Predsjednik Raičević je okupljenima uputio obećanje da će potpuna rekonstrukcija, ne samo ovog dijela, već svih 1500 metara ulice Marka Sekulića, tokom narednih godina, ako to omoguće ekonomske prilike, predstavljati infrastrukturalni prioritet na području MZ Bar II – Polje.

Okupljeni građani uvažili su trenutnu mogućnost lokalne samouprave za sanaciju primarnih saobraćajnica i obavezali se da će svoju inicijativu uredno, shodno važećim propisima, obnavljati tokom predstojećeg perioda.

kkapljeva 2

Obavljen je i terenski obilazak sa vlasnicima nepokretnosti duž koji se proteže saobraćajnica i razmatrani su konkretni modaliteti za obezbijeđenje neophodnog proširenja određenih dionica.

Na platou kod Stare murve, čija je eventualna sanacija istaknuta kao veoma nužna, Predsjednik Opštine je bio u prilici da dobije odgovore na pitanja kako mještani Kapljeve vide valorizaciju potencijala Volujice i njene turističke kapacitete, kao i da čuje komentare građana o mogućoj lokaciji  azila za pse u pasivnim vrtačama iza lokaliteta Police, u pravcu kamenoloma na Goronu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar