Počeo upis na studije FPEP Bar

studentarija

Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, nakon završetka julskog ispitnog roka, raspisao je konkurs za upis devete generacije studenata na akreditovane studijske programe osnovnih i postdiplomskih studija.

„Trudeći se da, kako postojećim tako i budućim studentima, obezbijedimo što je moguće viši nivo zdravstvene zaštite tokom boravka u prostorijama ustanove, odlučili smo se da odvojimo termine ispitnih i upisnih rokova. Iz tog razloga, upis će se vršiti od četvrtka, 16.jula, zaključno sa subotom, 25.julom, svakog radnog dana od 10:00h do 14:00h. Poštujući važeće mjere NKT-a za suzbijanje širenja koronavirusa, proceduru upisa biće moguće realizovati kako u zgradi Fakulteta, tako i elektronskim putem, ispunjavanjem forme na sajtu www.FPEbar.me .“, izjavila je prodekanka za nastavu doc. dr Sandra Đurović.

Od studijske 2020. godine, FPEP Bar realizovaće nastavu na studijskim programima osnovnih studija prilagođenim novom sistemu obrazovanja u Crnoj Gori 3+2+3. Ujedno, naredne godine takođe će biti moguć i upis studenata na jednogodišnje postdiplomske specijalističke studije.

„Nove studijske programe u potpunosti smo prilagodili potrebama tržišta rada Crne Gore, čemu svjedoče i zaključci komisije iz akreditacionog procesa. Trudili smo se da, prateći savremene tokove nauke, studentima omogućimo sticanje znanja, vještina i kompetencija koja će ih izdvojiti u profesionalnoj karijeri po završetku studija. Iz tog razloga, studentima smo omogućili izučavanje više modula, pa tako na studijskom programu „Računovodstvo, finansije i bankarstvo“ studenti mogu odabrati uža usmjerenja „Finansije“, „Carine i osiguranje“ ili „Ekonomija u sportu“, dok su u okviru studijskog programa „Menadžment“ studentima na raspolaganju moduli iz oblasti „Biznis psihologije“, „Menadžmenta bezbijednosti“ i „Preduzetničkog menadžmenta“.“, istakao je dekan FPEP Bar prof. dr Rajko Novićević.

Uz studijske programe iz oblasti ekonomije, na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo Bar se uspješno realizuju i osnovne i postdiplomske akademske studije iz oblasti pravnih nauka.
„Veoma smo ponosni na aktivnosti iz protekle godine, u kojoj se pokazalo da studenti studijskog programa „Pravo“ stiču veoma visok nivo znanja iz ove oblasti. I u okviru ovog studijskog programa smo se trudili da odgovorimo na potrebe tržišta, pa tako budući pravnici sa FPEP Bar mogu odabrati jedan od tri modula u kojima će se usavršavati: "Poslovno pravo", "Međunarodno pravo" i "Pravosuđe".“, zaključuje sekretar Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo Bar mr Stefan Đurić.

Na kraju, sa ove ustanove visokog obrazovanja poručili su da je mobilnost i planirani četvoromjesečni boravak studenata na partnerskoj instituciji u Ljubljani odložen do poboljšanja zdravstvene situacije kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar