Održana radionica o marketingu za preduzetnice

radionicaa

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) organizovala je u hotelu "Del Medio" u Sutomoru četvrtu radionicu na temu osnova marketinga i digitalnog marketinga kao sredstva za unaprjeđenje biznisa, u sklopu projekta "Kroz biznis do ravnopravnosti".


Projekat je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Radionici su prisustvovale žene preduzetnice, kao i volonterke organizacije. Prvog dana radionice predsjednica NVO Mladiiinfo Montenegro Milica Žugić upoznala je učesnice sa marketingom uopšteno, ali i generalno sa proizvodom i uslugom. U okviru predavanja Žugić je učesnicama radionice predstavila i razlike između reklamiranja i marketinga, definisala je šta sve obuhvata proizvod, šta su marka i brend, distribucija proizvoda, na šta da se obrati pažnja kada je u pitanju cijena kao i promocija, tj. kako da se stvori najbolja slika slika o proizvodu koji se plasira. Tokom radionice govoreno je i o akcijama, popustima, giveaway-ovima, PR-u, odnosima s javnošću, sponzorstvima, direktnom marketingu i o prednostima i manama istog.

Drugog dana radionice govoreno je o digitalnom marketingu, a predavanje je održala Anđela Đokić, predavač iz oblasti marketinga i specijalista menadžmenta u turizmu. U prvom dijelu su preduzetnice predstavile svoje biznis ideje, a onda je Anđela govorila o predstavljanju i promovisanju sopstvenog biznisa javnosti i ciljanoj publici, upotrebi kanala i analizi tržišta, kao i o stvaranju zajednica.

radionica

U drugom dijelu je govorila o upotrebi društvenih mreža za male i srednje biznise. Učesnice su imale priliku da se informišu o kvalitetnijem korišćenju Facebooka, Instagrama, LinkedIna i YouTube-a u svrhu promovisanja svog biznisa i stvaranja zajednice. Đokić je objasnila prednosti korišćenja ovih društvenih mreža kao i osnove upravljanja - šta je dobro a šta treba izbjegavati.

Osim toga, učesnicama je kroz radionicu pružena prilika da nauče kako se prave reklame na društvenim mrežama, kao i niz drugih bitnih stvari u svrhu uspješnijeg biznisa.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar