Predsjednik Opštine Bar u posjeti MZ Ostros i Šestani

ost dul 4

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je mjesne zajednice Ostros i Šestani, gdje je sa predsjednicima mjesnih zajednica Bećirom Berjaševićem i Velijom Mehovićem razgovarao o realizaciji tekućih projekata i o planiranim aktivnostima za naredni period.

Raičević je na sastanku u mjesnoj zajednici Ostros izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom, istakavši važnost zajedničkog djelovanja koje će doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata, unaprijediti uslove života i time stvoriti pretpostavke za ostanak mladih u svom rodnom mjestu.

ost dul 1

„Kao suštinski važne projekte za područje Ostrosa i Šestana prepoznali smo rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i otvaranje graničnog prelaza Ckla - Zogaj. U toku je izrada Studije vodosnabdijevanja za teritoriju opštine Bar i po prvi put su područja koja gravitiraju Skadarskom jezeru, na jedan sveobuvatan i kvalitetan način prepoznata ovom studijom, sa ciljem da dobijemo optimalne smjernice kako da rješavamo ovo važno životno pitanje za lokalno stanovništvo. Danas možemo reći da smo veoma blizu početka realizacije projekta otvaranja graničnog prelaza Ckla - Zogaj koji realizuje Vlada Crne Gore, a za koji je Opština Bar u planiranim rokovima uradila projektnu dokumentaciju. Shodno projektnom rješenju Uprava javnih radova Crne Gore odabrala je izvođača radova i sa njim zaključila ugovor vrijednosti 690.226 €, a odabran je i nadzor. Opština i Uprava javnih radova su izvođaču radova predale poligonske tačke projektnog rješenja i nakon završetka pripremnih radnji vrlo brzo će se otpočeti sa izgradnjom planirane saobraćajnice. Ovaj projekat će omogućiti bolju povezanost i bolji protok roba i usluga sa susjednom Republikom Albanijom, i dati novu dodatnu razvojnu perspektivu za područje Krajine“, kazao je Raičević. On je podsjetio da je Opština Bar u prošloj godini uložila značajna sredstva za održavanje lokalnih puteva, kao i za rekonstrukciju objekta mjesne zajednice Ostros, što je unaprijedilo uslove za rad sa građanima.

ost dul 3

Predsjednik Raičević je u okviru posjete, sa rukovodstvom doo „Vodovod i kanalizacija“ Bar obišao i Bobovište, gdje je razgovarano o unaprijeđenju sistema seoskog vodovoda.

ost dul 2

Zajednički je konstatovano da su ovi sastanci potvrda uspješne saradnje Opštine Bar i rukovodstava mjesnih zajednica, i da će ovakav vid komunikacije doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata koji će unaprijediti uslove života mještana ovih područja.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar