IJZ, Lazović i Andrijašević dobitnici Trinaestojulske nagrade

grb cg

Žiri danas održao sjednicu na kojoj je donio odluku o dobitnicima Trinaestojulske nagrade

Institut za javno zdravlje, Ranko Lazović i Živko Andrijašević dobitnici su Trinaestojulske nagrade, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"Na sjednici održanoj 6. jula 2020. godine na Cetinju, Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade, u sastavu: predsjednik Rajko Todorović Todor i članovi: dr Ranko Milović, dr Mimo Drašković, mr Jadranka Selhanović, prof. dr Goran Barović, dr Marko Camaj i književnik Bećir Vuković, donio je Odluku da se Trinaestojulska nagrada za 2020. godinu dodijeli: Institutu za javno zdravlje Crne Gore, prof. dr Ranku Lazoviću i prof. dr Živku Andrijaševiću", saopšteno je iz Ministarstva. Na sajtu Vlade nisam mogao naći obrazloženje.

Jedan sam od potpisnika predlagača čiji je kandidat odbijen sa obrazloženjem da se nagrada dodeljuje za prethodnu godinu. Naš kandidat za laureata je od pandemije do danas zaista pokazao maksimalnu društvenu odgovornost.

Zna li mi ko reći sta je to IJZ uradio prošle godine, da bi bio lauret 2020 - dobili smo mejl ,uz zamolnici da ovo ako smemo objavimo. Jednostavno je pitanje principa-prethodna godina, sve ostalo je stvar Komisije.

A što ne bi smjeli? - odgovor je redakacije Jedra, koja čestita laureatima ove prestižne nagrade.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar