Masline mirom mirišu

1

Srebrna medalja za maslinara iz Bara.

Član Društva maslinara Bar, Vebija Abazović je na 22. Danima masline u Zadru – Hrvatska za kvalitet ekstra djevičanskog maslinovog ulja osvojio srebrnu medalju.

Na  poziv organizatora 22. Dana masline u Zadru barski maslinari su sada već tradicionalno poslali uzorke maslinovog ulja iz Bara. Zbog pandemije korona virusa 22. Dani masline su otkazani. Ali bez obzira na nemogućnost održavanja manifistacije, organizatori su sproveli ocjenjivanje svih 92 uzorka maslinovih ulja koja su im pristigla za takmičenje i za njihov kvalitet dodijelili odgovarajuće diplome i medalje.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje maslinara iz Bara, člana i jednog od osnivača Društva maslinara Bar Vebije Abazovića je svrstano među najboljima u kategoriju vrhunskih i za kvalitet je dobilo srebrnu medalju. Obzirom da je protekla godina za maslinarstvo bila loša, da je bilo puno muve masline i drugih štetočina srebrna medalja je svojevrsni uspjeh.

Društvo maslinara Bar podstiče svoje članove da šalju uzorke ulja na regionalna i svjetska takmičenja za kvalitet. Ne toliko zbog medalja i diploma već zbog prilike da se dobije kompetentna ocjena za kvalitet ulja i da sam maslinar dobije sliku o svojem radu, da uvidi mjere u kojima griješi i koje treba da ispravi te da vidi gdje dobro radi i što treba da nastavi.

Društvo maslinara Bar smatra da se takmičenje u kvalitetu maslinovog ulja na Maslinijadi koja se organizuje u Starom Baru treba uvrstiti u program Maslinijade.

Nagrade koje osvajaju članovi Društva maslinara Bar na regionalnim i svjetskim takmičenjima u kvalitetu maslinovog ulja su potvrda da se puno uradilo na polju kvaliteta i da svakim danom sve više maslinara prihvata savremeno maslinarstvo i proizvodi vrhunsko ulje čiji kvalitet je regionalno poznat i priznat.“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar