Nova oprema za službu zaštite u Baru

alat vatro 1

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar biće opremljena novom protivpožarnom zaštitnom opremom i baterijskim razvalnim alatom za čiju nabavku je iz budžeta Opštine izdvojeno blizu 70.000€.

Službenici koji obavljaju poslove zaštite i spašavanja dobiće nove vatrogasne zaštitne uniforme za gašenje požara u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a nabavljen je i novi alat u vidu baterijskog i spasilaškog razupirača, baterijskih spasilačkih makaza, teleskopskog klipa i dodatne opreme koju koriste u akcijama spašavanja, za zahtjevne tehničke i saobraćajne intervencije.

Nabavkom zaštitnih uniformi koje u potpunosti ispunjavaju neophodne standarde obezbjeđuje se maksimalna zaštitavatrogasaca u njihovom radu, i omogućava efikasnije djelovanje u složenim i opasnim akcijama spašavanja života i imovine ljudi. Uz obezbjeđenje zaštite vatrogasaca, nabavkom baterijskog razvalnog alata značajno su unaprijeđeni tehnička osposobljenost i kapaciteti barske Službe zaštite i spašavanja.

Imajući u vidu zahtjevnost posla i rizik kojem se pripadnici Službe prilikom pružanja pomoći svakodnevno izlažu, i posebnocijeneći profesionalni pristup i požrtvovanost barskih vatrogasaca i spasilaca, Opština Bar u kontinuitetu unapređuje opremljenost Službe zaštite i spašavanja kroz nabavku opreme, čime značajno poboljšava uslove rada ove službe, a time i sigurnost građana Bara, i svih onih kojima je pomoć Službe zaštite i spašavanja neophodna.

Oprema za barsku Službu zaštite i spašavanja nabavljena je nakon sprovedenog postupka javne nabavke i zaključenog Ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem DOO “Vatrooprema” iz Podgorice, koji je isporučio baterijski razvalni alat, a očekuje se i isporuka zaštitne opreme u skladu sa ugovorom. Ponuđač će takođe izvršiti obuku vatrogasaca i spasilaca za korišćenje nabavljenih spasilačkih alata -saopšteno je iz Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar