Ublažavaju se privremene mjere

cor infoo

Novo ublažavanje privremenih mjera NKT planiralo za 4. maj, a ukoliko se uspješno savlada ta faza, od 18. maja biće otvoreni ugostiteljski objekti, plaže i tržni centri.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša najavio je da će od ponedjeljka biti obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.Povoljna epidemiološka situacija dala nam je za pravo da počnemo sa ublažavanjem donesenih mjera, a pripremamo se i za nova ublažavanja.Druga faza ublažavanja mjera planirana je za 4. maj. Ona će omogućiti rad prodavnica tekstila, obuće, tehničke robe, građevinskog materijala, zanatskih radnji i servisa, frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes centara, knjižara, stomatoloških ordinacija, auto škola, rentakar usluga, muzeja i galerija, i moguće još drugih djetatnosti, kazao je Simović.

Dozvoliće se gradski taksi prevoz, kao i lokalni javni prevoz u opštinama u kojima nisu registrovani slučajevi zaraze i da će se omogućiti odlazak do vikendica u drugim opštinama.

Ako se uspješno savlada druga faza ,planira treća faza može početi 18. maja i obuhvatiće otvaranje restorana, kafića, hotelskih terasa, plažnih barova, plaža i tržnih centara.

Četvrta faza bi počela 1. juna i u njoj bi bio uspostavljen drumski, željeznički i plovni, gradski i međugradski saobraćaj uz odgovarajuće mjere zaštite.

U Crnoj Gori je do sada registrovano 319 slučajeva inficiranja novim koronavirusom. Trenutno je oboljelih 190, a ozdravilo je 123 osoba. Do sada je od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori preminulo šest osoba.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar