Sutra - subota u 19 časova tribina Crnogorskog pokreta u Baru

konven

Nevladino udruženje Crnogorski pokret uz podršku DANU i Fondacije Sveti Petar Cetinjski za sutra   / subota 7 mart /  zakazalo  je tribinu u Domu kulture Bar sa početkom u 19 časova .

Na tribini, kako saznajemo, žele javno iskazati protivljenje politici kojoj je cilj rušenje ustavnog poretka Crne Gore, kao i govoriti o aktuelnom društvenom trenutku u Crnoj Gori, posebno na temu afirmisanja crnogorske vrijednosti i poticanje javnosti na zalaganje za poštovanje državnog autoriteta i očuvanje građanskog mira.

“Želja je afirmisati vrijednosti koje Crnogorce čine osobenim i Crnogorcima, a Crnu Goru prijatnom za život. Osnivanje pokreta nastalo je kao posljedica pritiska okolnosti, zbog potrebe Crnogoraca u državi i izvan nje i kao izraz neslaganja i revolta tendencijama u crnogorskom društvu i marginaliziranjem interesa većinskog naroda u Crnoj Gori. Crnogorski pokret drži da je obveza Crnogoraca sačuvati svoju državu, kulturu, tradiciju i običaje i ostaviti ih našim potomcima, Crnogorsku crkvu, Nadbiskupiju barsku, istoriju, te svu pokretnu i nepokretnu kulturnu baštinu koje se Crnogorci ne smiju odreći, niti promijeniti. Crnogorci moraju nastaviti borbu za Crnu Goru ‘zasnovanu na antifašističkim vrijednostima, kao društvo socijalne pravde i solidarnosti, članicu NATO pakta i EU’”, stoji u proglasu NU Crnogorski pokret.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar