Početkom 2020 godine konkurs za projekte NVO organizacija

tanjass

Odlukom o budžetu Opštine Bar za 2020.godinu opredijeljena su sredstva za podršku NVO u ukupnom iznosu od 77.000€. Od tog iznosa 40% će biti raspodijeljeno NVO sa posebnim statusom kao podrška realizaciji njihovih redovnih programskih aktivnosti, dok će preostali iznos od 46.200,00 € biti raspodijeljen za projekte NVO na osnovu Javnog konkursa-kazala je za Jedro potpresjednica opštine Bar mr.Tanja Spičanović

Konkurs će biti raspisan početkom sledeće godine,a pravo prijavljivanja imaju sve NVO sa sjedištem u Baru. Sredstva će se raspodjeljivati kao podrška projektima koji doprinose ostvarivanju strateških ciljeva Opštine Bar,a naročito u oblastima koje su za 2020.godinu utvrdjene kao prioritetne. To su,u prvom redu, zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava,potom društvena briga o djeci i mladima i kao treća prioritetna oblast za 2020.godinu utvrdjena je oblast nauke,umjetnosti,kulture i tehničke kulture.

tabar

I ove godine projekte će bodovati Komisija,kao i jedan nezavisni procjenjivač koji će biti izabran na osnovu Javnog poziva. Javni poziv za izbor nezavisnog procjenjivača objavljen je 20.12.2019.godine na sajtu Opštine Bar (www.bar.me) i biće otvoren 30 dana,odnosno do 19.01.2020.godine. Najviši iznos sredstava po jednom odobrenom projektu iznosi 4.620€.

tamasline 1

“Cilj ove finansijske podrške je podsticanje aktivnijeg učešća NVO sektora u kreiranju prosperitetnog lokalnog ambijenta i zagovaranju pozitivnih društvenih promjena. Lokalna uprava vidi nevladine organizacijekao ravnopravne partnere u svim razvojnim aktivnostima. Njihove operativne kapacitete prepoznajemo kao važan resurs za percipiranje potreba različitih slojeva društva i pružanja adekvatnog odgovora na njih. Konsultacije sa NVO sektorom uvijek donesu neke korisne informacije i ideje, što nam je naročito bilo od značaja prilikom izrade strateških dokumenata i lokalnih akcionih planova(LAP),kao što su LAP za mlade i LAP za socijalnu inkluziju RAE populacije. Kontinuiranom podrškom i saradnjom sa NVO sektorom iskazujemo ne samo svoju demokratsku odgovornosti,već i visok stepen gradjanske emancipacije.”

tamasline 3

Podsjećamo,na Konkursu za 2019. godinu podržano je 15 projekata ,koji su uspješno realizovani i čija je javna prezentacija,pod sloganom “Podržali smo,uspjeli su!”, upriličena 05.decembra u Dvorcu kralja Nikole. Tom prilikom predstavljene su aktivnosti sprovedene u okviru podržanih projekata i njihovi ostvareni efekti- kazala je Jedru mr.Tanja Spičanović

Foto.A.Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar