Opština Bar upućuje pomoć za područja pogodjena zemljotresom

foto

Opština Bar doniraće 20.000,00 € pomoći za stanovnike područja pogođenih nizom katastrofalnih zemljotresa u Albaniji.


Predlog odluke o donaciji sredstava biće razmatran na prvom narednom zasijedanju Skupštine opštine Bar, u srijedu 4. decembra ove godine. Opština Bar u ime svih sugrađana upućuje duboko saučešće porodicama nastradalih i iskrene želje za što brži oporavak povrijeđenih, kao i saosjećanja sa onima koji su u zemljotresima ostali bez svojih domova.

Direktorat za vanredne situacije je rano jutos okupio 18 članova tima iz nekoliko crnogorskih gradova kao i 6 pripadnika Direktorata za vanredne situacije, koji su se sa vozilima i pratećom opremom uputitili prema ugroženom području. Iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, kao ispomoć kolegama, rano jutros u humanitarnu misiju spašavanja krenuo je i Aco Vulević, vođa nacionalnog USAR tima i član Nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina.

Podrška kolegama u Albaniji je u ovom trenutku najpotrebnija i Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar je spremna da pruži podršku u vidu vozila i spasilaca kako bi pomogli ugroženom stanovnišvu Albanije prilikom spašavanja ljudskih života i saniranja posljedica nakon jakog zemljotresa.

Tragedija u Draču i okolnim mjestima vratila je sjećanja stanovnika Bara na katastrofalni zemljotres iz 1979. kada je Bar pretrpio ogromne gubitke u ljudskim životima i materijalnim dobrima, ali podsjetio i na solidarnost svih naroda i narodnosti tadašnje Jugoslavije, kao i mnogih zemalja iz regiona i svijeta, čija je pomoć značajno pomogla za brzo otklanjanje posljedica zemljotresa.

Duboko razumijevajući situaciju u kojoj su se našli stanovnici Drača, Tumana, Tirane i drugih mjesta koje je pogodio niz razornih zemljotresa, ova pomoć predstavlja skroman doprinos građana Bara žiteljima pogođenih područja u Albaniji, uz nadu za što skorije otklanjanje posljedica razornih zemljotresa.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar