U Limljanima obnovljena spomen ploča palim borcima NOR-a

partizann 2

Danas je u Limljanima otkrivena spomen ploča posvećena palim borcima u NOR-u od 1941. do 1945. godine, a koja je uz podršku Opštine Bar obnovljena od strane Udruženja boraca i antifašista Bara.

Borci pali za slobodu iz sela Limljani, kojima je posvećena ova spomen ploča su iz porodica Klisić, Nikić, Sjekloća, Bošković, Božović, Vuletić, Vukosavović, Darčević, Đuranović, Ivanović, Rolović i Špadijer.

“Sa posebnim ponosom se prisjećamo i odajemo počast našim drugovima iz sela Limljani, na njih četrdesetijedno koji su prkosili moćnom neprijatelju, a svoju borbu platili svojim životima. Bili su borci i vizionari. Znali su da je sloboda ideal koji mora odnijeti pobjedu, da je dobro uvijek bliže i vrednije od zla. Znali su da njihova žrtva neće biti uzaludna, a na nama je da im se zbog toga poklanjamo i zahvaljujemo.” – rekao je na Dušan Raičević, predsjednik Opštine na svečanom otkrivanju ploče.

partizann 1

Spomen ploča je prvobino bila ugradjena na zgradi Zadružnog doma u selu Limljani, a nakon zemljotresa 1979- e godine se čuvala u bivšoj zgradi Crvenog krsta. Danas je ona otkrivena na zemljištu koje je poklon porodice Branka Savova Vukosavovića.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar