Studenti obišli Džidžarin

dzidzarin

U sklopu projekta “Život među maslinama”, studenti UDG Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju posjetili su čuveni maslinarski kompleks Džidžarin kod Starog Bara.

Pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije za maslinovo ulje IOC, projekat “Život među maslinama” od septembra 2016. do kraja marta 2017. sprovodi Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER) iz Podgorice.

“Studenti su tokom ove stručne posjete Baru upoznali proizvodni process u Uljari Metović koja posjeduje novi i tradicionalni kameni mlin , a nakon obilaska maslinjaka i uljare, predstavnici Društva maslinara Bar Ćazim Alković i Dino Mujić su im održali predavanje o organoleptičkoj analizi maslinovog ulja”, naveli su iz IPER.

Prema istim navodima, studenti su imali priliku da probaju tri vrste ulja i uz sugestije domaćina uoče razliku u boji, ukusu i mirisu. Osim studenata i predstavnika IPER, na predavanju su bili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Montenegro Biznis Alijanse. Sljedeće nedjelje studenti će na Luštici posjetiti maslinjake i imanje porodice Moric.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar