DPS: SDP Bara je jedino sposoban da zaustavlja razvojne projekte

DPSTRG

Reagovanje OO DPS Bar povodom objave SDP-a prenosimo integralno:

„SDP Bar u svom ustaljenom političkom maniru izrazava strah zbog još jednog crnogorskog privrednog uspjeha. Oni,koji ce ostati upamćeni jedino po stopiranju razvojnih projekata, brinu za sudbinu Luke Bar i lučkih radnika?! Izgleda da nijesu upoznati sa činjenicom da je u Luci već godinama na snazi najjači kolektivni ugovor kada je u pitanju zaštita prava radnika. Privatizacija Luke Bar nije ekspresna, niti će biti odrađena preko noći. Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije uvrstio je 2015.godine Luku Bar u Plan za privatizaciju za 2016.godinu.

Biće ispoštovane sve zakonske procedure i koliko god to nekima mrsko zvučalo - proces privatizacije biće u potpunosti transparentan. U Luci su ljudi koji odlično poznaju njeno funkcionisanje, dugogodišnji stručni kadrovi, čija je profesionalna sposobnost primjenjena i prepoznata učescem u raznim međunarodnim projektima. Luka Bar se ne prodaje kao ostale kompanije-prodaje se njena djelatnost,a ne vecinski paket akcija.Izrazavamo utemeljeni optimizam u vezi sa procesom privatizacije koji smo započeli. U privatizaciju se ulazi sa ciljem povećanja obima pretovara i osvajanja novih tržista. Potreban je partner spreman da investira u novu i savremenu opremu i mašine, u razvoj i edukaciju ljudskih resursa.Luka Bar ima niz komparativnih prednosti u odnosu na sve druge luke regiona.Ali,one nisu do kraja iskorišćene.

Jedini kriterijum prilikom izbora kupca bice ispunjavanje strogo propisanih uslova u javno objavljenom tenderu. I otvoreno kažemo da će to biti za dobro Luke Bar, grada Bara i drzave Crne Gore,i naravno luckih radnika generacijama zapošljenih u Luci. Interesovanje međunarodnih kompanija i investitora je veliko.

To su ozbiljna imena u svijetu međunarodnog biznisa,ciji se poslovni profili ni u najmanjoj mjeri ne uklapaju u etikete koje im vi dajete. Nemojte opet stvarati i podgrijavati atmosferu nedobrodošlice i neutemeljenog skepticizma, kao sto ste činili sa mnogim investitorima do sada.Gradjani Bara najbolje znaju koji su rezultati i dometi SDP politike - 30.000 objekata koji nemaju vodu zarad kamionske prodaje vode!

U proces privatizacije je kroz permanentnu saradnju uključen Sindikat Luke Bar. Vodi se, i vodice se računa o svakoj stavci Kolektivnog ugovora. I sami ste kazali da u Luci ima dovoljno znanja i mudrosti. Ostavite onda da se poslovanjem bave oni koji su stručni i upuceni u svaki segment lučkog funkcionisanja.Vi se bavite svojim primarnim aktivnostima jedne male političke partije.Tu imate dosta posla i razloga za brigu!

Srdačan pozdrav,
OO DPS Bar“

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar