Baranke učesnice samita “Balkan Youth Council”

forrumm 2

Učenice Kristina Peruničić i Smailović Selma, odjeljenja III-3, usmjerenja Pravno-administrativna/i tehničar/ka JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar bile su učesnice drugog samita Balkan Youth Council koji pripada međunarodnom omladinskom forumu „G-20 Youth Summit“.

One su tokom kraja ove nedjelje bile u prilici da sa 40 mladih iz 15 zemalja razgovaraju o aktuelnim globalnim temama.

Iako samit okuplja studente i mlade profesionalce iz cijelog svijeta, učenice su bez obzira na svoj uzrast, a zahvaljujući kontinuiranoj saradnji JU SEUŠ Bar sa civilnim sektorom na polju neformalnog obrazovanja, bile ravnopravne učesnice u diskusijama koje su se odnosile na probleme nezaposlenosti mladih, migracija i klimatskih promjena.

Tokom održavanja samita, a u okviru programa “Otvoreni parlament” koji ima za cilj upoznavanje zainteresovane javnosti sa radom Skupštine Crne Gore, učesnici su bili u prilici da se upoznaju sa radom našeg zakonodavnog tijela, kao i da razgledaju skupštinsku likovnu zbirku, postavku arhivskih dokumenata, kao i da obiđu Veliku salu i salone u kojima se odvijaju parlamentarne aktivnosti.

forrumm 1

Balkan Youth Council je organizacija koja kroz javni diplomatski mehanizam regionalno djeluje u sferi obrazovanja, inovacija, inkluzivnog rasta, ustanovljenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Balkanski savjet mladih svoju misiju realizuje kroz davanje stipendija, organizovanje treninga, programe razmjene studenata i promovisanje prilika za zapošljavanje mladih. Učešće učenica je realizovano uz posredovanje prof. Marte Nikolić i mentorstvo prof. Neđeljka Đurovića.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar