Jeftiniji roming u regionu

st brr

Od 1. jula znatno niže cijene rominga u regionu u odnosu na prethodne godine. Sporazum je potpisan u Beogradu na Drugom digitalnom samitu koji je okupio oko 3000 učesnika.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na Drugom digitalnom samitu u Beogradu, u ime Vlade Crne Gore potpisala Sporazum o snižavanju cijena rominga za zemlje Zapadnog Balkana, saopšteno je iz tog ministarstva.
Rezultat dugotrajnih pregovora zemalja Zapadnog Balkana koji su se odvijali pod pokriviteljstvom Evropske Unije rezultiraće time da građani regiona od 1. jula 2021. godine neće plaćati nikakve dodatne nakande za korišćenje usluga rominga u odnosu na cijene koje plaćaju kada te usluge koriste kod kuće.
Ovaj sporazum će se primjenjivati i u Albaniji i na Kosovu.
Korisnici će u tom periodu roming plaćati po sljedećem principu: cijene usluga kao kod kuće maksimalno uvećane za sljedeće dodatke: 5 centi po minutu govornog poziva; 2 centa po sms; 2,5 po MB prenešenih podataka.
Od 1. jula 2020. godine dodatna naknada za korišćenje interneta u romingu će se sniziti na 1,5 po MB.
Niže cijene rominga doprinose boljoj povezanosti građana, privrede i institucija šest zemalja regiona. Na ovaj način se daje dodatan impuls razvoju turizma, boljoj komunikaciji i saradnji i stvaraju se uslovi za kvalitetniji život građana primjenjujući evropske vrijednosti u našem okruženju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar