Caritas realizuje kurseve računara i jezika za nezaposlene

karit komp
Caritas Barske nadbiskupije u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje CG realizuje programe obrazovanja nezaposlenih lica za sticanje ključnih vještina za rad na računaru i za sticanje osnovnih znanja iz engleskog jezika u svom centru na Biskupadi.


Obuku za rad na računarima pohađa 14 nezaposlenih osoba koje će tokom predviđenih 15 časova steći praktična znanja i ključne vještine za korišćenje kompjutera odnosno biće pripremljeni za samostalnu upotrebu računara za rad u kancelariji. Polaznici koji idu na kurs engleskog jezika, ukupno njih 10, imaju priliku da steknu osnovna znanja o ovom jeziku kroz 30 predviđenih časova od kojih svaki traje po dva sata.

Programi za kurs računara i za kurs engleskog jezika pisani su prema standardu ECDL (European Computer Driving Licence) i kao takvi su licencirani od strane Ministarstva prosvjete i nauke Crne Gore. Nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – Biroa rada Bar, ukupno njih 24-oro, će tako dobiti priznate, verifikovane diplome.

Cilj ovog projekta je da omogući nezaposlenima dokvalifikaciju kroz sticanje dodatnih znanja koja će ih osposobiti za posao u savremenom okruženju i omogućiti im bolje pozicioniranje na tržištu rada. Caritas Barske nadbiskupije kurseve stranih jezika kao i kurseve računara organizuje u saradnji sa centrom za obrazovanje i odgoj Don Bosko iz Podgorice.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar