SDP, DEMOS i URA protiv novog kreditnog zaduženja opštine od 17 miliona eura

Predstavnici barskih opštinskih odbora SDP, DEMOS i URA danas su na konferenciji za štampu održanoj u prostorijama barskog SDP iskazali oštro protivljenje najavljenom novom kreditnom zaduženju Opštine Bar, koje bi sa garancijama i drugim troškovima iznosilo preko 17 miliona eura.

O ovom kreditu koji treba da bude podignut radi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV), biće diskusije sjutra na sjednici SO Bar. Na konferenciji je ukazano da je ovakvo zaduživanje apsolutno neopravdano u situaciji kada opština Bar grca u dugovima

„Ovakav naš istup, a mi smo o ovoj pres konferenciji upoznali i kolege u SNP i DF, nije politikantstvo već borba da zaštitimo interes građana i Opštine. Ovakvo kreditno zaduženje je konop oko vrata prezaduženoj barskoj opštini,kako bi narod rekao, stavljamo krov, a nemamo ni zidove ni temelj. Mi nismo protiv ovakve investicije, ali, ona je danas preuranjena i promašena“, kazao je predsjednik SDP Bara Dragan Vojvodić.

„Ovakva odluka okreditnom zaduženju je nefer prema našoj veoma zaduženoj opštini. Kao da se neko šali i igra sa svima nama, kao da neko namjerno želi da uništi ovaj naš lijepi grad. Sve što sam prije ulaska u politiku 2014. mislila o ovoj vlasti, sada kad sam uvidjela kakvi su, vidim da je bilo kompliment, oni su neuporedivo gori“, rekla je Ranka-Cica Šljivančanin, odbornik DEMOS u SO Bar.

Predsjednik OO URA Bar Željko Todorović rekao je pored ostalog da je nemoralno da se na istoj sjednici građani zaduže za 17 miliona eura, i da odbornici izglasaju oprost duga od 10miliona eura strateškom investitoru za neplaćene komunalije za Maljevik, iako Opština za naplatu duga ima pravosnažnu sudsku presudu. On je ukazao da je od Lex specials-a u Baru postignuta odlična saradnja i visoko profesionalni angažman URA, SDP i DEMOS u zaštiti interesa građana i rješavanja problema grada u državnim preduzećima i organima u kojima su uvedeni kontrolori opozicije.

Miloš Šušter (URA) koji je predstavnik opozicije u odboru direktora DOO „Vodovod i kanalizacija Bar“ na osnovu ovlašćenja Vlade Crne Gore, kazao je da Vodovod do sada nije „u skladu sa posebnim sporazumom sa opštinom Bar“ raspisao tender za izvođenje radova na ovom postrojenju, niti je taj projekat obuhvaćen Planom javnih nabavki Vodovoda za ovu godinu.

„Samim tim, nije, u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, mogla biti formirana komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda. Nije mogao biti raspisan tender i zbog činjenice da nijesu obezbijeđena finansijska sredstva, što je obaveza iz zakona o finansiranju javnih nabavki“, rekao je Šušter.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar