Omerović: Jedan od ciljeva BS privlačenje stranih direktnih investicija

BSTRG

Saopštenje Bošnjačke stranke.

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Saopštenje Bošnjačke stranke prenosimo integralno:

"Poštovani građani,

Jedan od ciljeva Bošnjačke stranke jesu integracije Crne Gore u ekonomskom smislu, odnosno privlačenje stranih direktnih investicija u našu zemlju. Ukoliko kao država želimo privući kapital moramo napraviti jasne i nedvosmislene zakone, koji će se poštovati i da na taj način damo stranom investitoru garancije da će njegova imovina biti sigurna u našoj zemlji. Stvaranjem preduslova i povoljne klime za investicije jasno poručujemo da se želimo razvijati rame uz rame sa zapadom. Prednost privlačenja stranih direktnih investicija su od visokog značaja, posebno kada se radi o zemljama u razvoju koje karakteriše hroničan nedostatak investicionog kapitala neophodnog za finansiranje razvojnih projekata. Strane direktne investicije su jedan od najvažnijih instrumenata posredstvom kojih jedna nacionalna ekonomija podstiče proizvodnju, rast zaposlenosti, razvoj infrastukture i smanjenje siromaštva.

Strane direktne investicije preuzimaju funkciju ključnog razvojnog faktora svjetske privrede i to je povoljniji kanal priliva neophodnog stranog novca u odnosu na uzimanje klasičnih kredita na mađunarodnom finansijskom  a kada se analizira rast zemalja, one zemlje koje se više oslanjaju na strane direktne investicije, brže se razvijaju. 

Crna Gora kao mala zemlja nema mogućnost da bira i dio smo prostora koji će neizbježno biti dio Evrposke unije, a pogotovo zbog toga što najviše kapitala u region Centralne i Istočne Evrope dolazi iz razvijenih tržišnih ekonomija Zapadne Evrope, čije investicije čine 65-80 % ukupnih ulaznih stranih direktnih investicija u većini zemalja našeg regiona. Jačanjem integracija i međuzavisnosti u globalnom ekonomskom ambijentu je zadatak koji čeka Crnu Goru, a za šta se snažno zalaže Bošnjačka stranka i nesebično daje svoj doprinos na tom putu.

Za brži razvoj Crne Gore i Grada Bara, za bolji životni standard, ljepšu budućnost i smanjenje siromaštva, zaoružićemo br.14 i Bošnjačku stranku - Rafet Husović - Naša snaga.

Amela Omerović, dipl.ecc

Opštinski Odbor Bošnjačke stranke - Bar"

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar